Doçent Doktor Tuncay Yüce yeni adresinde!

Doçent Doktor Tuncay Yüce yeni adresinde!
Doçent Doktor Tuncay Yüce yeni adresinde hasta kabulüne başladı.

Türkiye’deki sayılı Perinatologlardan ve Kadın Hastalıkları ve doğum uzmanlarından( riskli gebelik uzmanı) biri olan Doçent Doktor Tuncay Yüce yeni adresi olan 15 temmuz mahallesi Prof. Dr Necmettin Erbakan caddesi 148031 nolu sokak no:2/b hasta kabulüne başladı.
Perinatoloji nedir?

Perinatoloji ; Kadın hastalıkları ve doğum uzmanlığından sonra 3 yıl farklı bir eğitim süreci sonrası alınan bir yan dal uzmanlığıdır. Özellikle riskli gebelik durumları ile ilgilenirken, normal seyrinde olan gebeliklerin de risk açısından değerlendirmesini yapmaktadır.

Bu değerlendirme sürecinde gebe kalmadan önce annenin bu gebelik açısından riskleri, eğer gebe kalırsa bu risklerin gebeliği nasıl etkileyeceği ya da gebeliğin anne üzerine oluşturabileceği problemler detaylı olarak değerlendirilir.
Gebelik başlangıcından itibaren gebeliğin sağlıklı bir şekilde ilerleyip ilerlemediğinin değerlendirilmesi için;
İlk, ikinci ve üçüncü  3 aylık periyotlarda farklı değerlendirmeler yapılmaktadır.
 1.üç ayda fetusun ense kalınlığı ve diğer ultrason bulgularının annenin yaşı ve kanındaki bazı parametrelerle karşılaştırıldığı ilk trimester taraması yapılır. Bu dönemde gerekli olan gebelerde kordon villus biyopsisi (CVS) yapılabilir ve bu işlem plesanta denen bebeği besleyen yapıdan  alınan örnekten yapılan genetik araştırmadır.
 2.üç ay taramada yine ultrason bulgularının annenin yaşı ve kanındaki bazı parametrelerle karşılaştırıldığı üçlü yada dörtlü test yapılır. Bu dönemde yine riskli gebelerde gerektiğinde fetusun etrafındaki sıvıdan örnek alınarak genetik araştırma yapılabilir (Amniyosentez). Bu dönemde yine fetusun detaylı olarak ultrason değerlendirilmesi yapılmalıdır.
3.üç aylık periyotta ise fetusun büyüme patolojileri, amniyon mayi, plesanta ile ilgili ve diğer birçok parametre ile ilgili patolojik olabilecek durum araştırılabilir. Bu dönemde yine genetik değerlendirme yapılması gereken durumlarda fetusun kordonundan kan alınarak (kordosentez) genetik değerlendirme yapılabilir.
    Gebeliğin her döneminde sedece fetus değil, anne de  olan veya oluşabilecek hipertansiyon, diyabet gibi birçok hastalıkta değerlendirilir. Bu hastalıkların gebelik üzerine oluşturabileceği olumsuz etkileri önlenmeye çalışılır.
Yapılan işlemler:
Detaylı ultrason
Amniyosentez
Koryon villus biyopsisi
Kordosentez
İntrauterin kan transfüzyonu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.