Gaziantep’te vakalar yükselmeye devam ederse yeni yasaklar yolda

Gaziantep’te vakalar yükselmeye devam ederse yeni yasaklar yolda
AVM VE BERBERLER KAPANIR

Gaziantep’te vakaların ve vefatların sürekli yükselmesi sonrasında kırmızı renge geçen Gaziantep, iki hafta boyunca vaka ve yoğun bakım ile vefatları düşürmediği takdirde Gaziantep’teki AVM ve berberlerin yasak kapsamına girerek kapatılacağı öğrenildi.


Prof. Dr. İlhan, 2 haftalık kısmi kapanma sürecinde vakalar düşmezse daha sıkı tedbirlerin geleceğini söyledi. İlhan, "AVM'lerin, kuaför, berber salonlarının kapatılması ve okula giden çocukların hiçbirinin okula gitmemesi söz konusu olabilir" dedi. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı, Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı ve Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, vaka sayısının aşağıya doğru yol alması gerektiğini belirtti.

“Sonraki aşama AVM’lerin ve kuaför/berberlerin kapatılması”
Prof. Dr. İlhan, eğer 2 hafta içinde vakalar düşmez ve artmaya devam ederse alınabilecek yeni önlemlere ilişkin şöyle konuştu:
"Bundan önce bu deneyimlerimizi hep beraber yaşadık. Bundan bir sonraki aşama AVM'lerin kapatılması, kuaför, berber salonlarının kapatılması, okula giden çocukların artık hiçbirinin okula gitmemesi, özel sektör ve kamuda çalışma ile ilgili kısıtlamanın iyice arttırılması gibi bileşenler söz konusu olabilir. Kurallara uymazsak, nisan-mayıs ayında hiç istemediğimiz zamanlarda yaşadığımız durumlara gelebiliriz, yine kayıplarımız çok fazla miktarda artabilir. Hepimizi kurallara uyma konusunda gayrete davet etmek istiyorum. Biz temkinli olmalıyız, kurallara uyma konusunda gayret etmeliyiz, aşımızı yine olmamız gerekiyor ki tekrar bu günlere gelmeyelim"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.