Bu hikayeyi şehir birlikte yazdı

Bu hikayeyi şehir birlikte yazdı
Gaziantep Futbol Kulübü Asbaşkanı Müslüm Özmen’den OLAY SPOR’a samimi açıklamalar…

Gaziantep Futbol Kulübü Asbaşkanı Müslüm Özmen, Spor Tempo ekibi ile bir araya geldi. Özmen geçmiş, yaşadıkları ve gelecek vizyonları ile ilgili Mustafa Teke, Bedrettin Ay ve Kenan Yücel'e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

GEÇMİŞİ ANLAMAK GEREKİYOR
Gaziantep Futbol Kulübü Asbaşkanı Müslüm Özen, futbolda dünün olmadığını ve bugünün konuşulduğunu belirterek, “Futbolda dün yok, bugün var, onun için herkes bugünü konuşuyor, Fenerbahçe maçını, verilmeyen golümüzü, kaçanları konuşuyor. Bunlar normal ama ben öncelikle sizi geçmişe davet ediyorum. Çünkü bugünü anlamak için geçmişi iyi anlamak gerekiyor” dedi.

GÖREVİ İSTEMEDİK, BİZE TEVDİ EDİLDİ
Müslüm Özmen, dört yıl önce Gaziantep futbolunun bitme noktasına geldiğini ancak yeni yönetimin gelmesiyle birlikte canlanma olduğunu anımsatarak, “Dört yıl önce bu şehirde profosyonel futbol bitmiş ve kepenk indirmek üzereydi. Gaziantepspor olağanüstü borçlar, FİFA, UEFA, TFF, kişiler, şirketler, oteller kısaca uçan kuşa borçlandırılıp düşürülmüş, kapatılmıştı. Büyükşehir Belediyespor takımı 3. lige düşmek üzereydi.
Görevi Adil Konukoğlu ve o günkü yönetimimiz istemedi, görev adeta bize şehrin valisi, belediyesi, bürokratı, taraftarı ile birlikte tevdi edildi. Adil Konukoğlu bey büyük bir Gaziantepli ve Gaziantepsporlu aileden geliyor. Amcası, ağabeyinin yaptıklarını zaten anlatmaya gerek yok. Oda kendi yönetimini kurdu ve bende o yönetimin içerisinde yer aldım. Hakikaten inanılmaz bir heyecan, şevk, arzu, istek ile kolları sıvadık. O yıl takımımız kümede kaldı” diye konuştu.

BURSA’DA İNANILMAZ ŞANSIZDIK
Gaziantep Futbol Kulübü’nün Bursa’da Erzurumspor ile oynadığı final karşılaşmasını anımsatan Müslüm Özmen, “Ertesi yıl yeni bir teknik adam, kadro ve heyecan ile hep birlikte kolları sıvadık. Şehirde bizim bu heyecanımıza ortak oldu. İlk yılımızda şampiyonluğu son maça kadar kovaladık. Playofflardan finale kadar yükseldik. Gaziantep'ten ve Türkiye'den binlerce insan Bursa'ya aktı. Ramazan ayında bu olağanüstü bir organizasyondu. İnsanlar bize ve takıma inanmışlardı. İftarlarını stadda açtılar, yeşil Bursayı Kırmızı ve Siyaha boyadık. Ama inanılmaz şanssızlık yaşadık. İki defa penaltıyı kaçırdık ve Erzurumspor şampiyon oldu. Yıkılmıştık adeta hepimiz şoktaydık” Şeklinde konuştu.

ŞAMPİYONLUK KIVILCIMI O GECE ATILDI
Bursa’da kaybedilen final sonrasında Adil Konukoğlu’nun attığı mesaj ile şampiyonluk adımının atıldığını dile getiren Gaziantep Futbol Kulübü Asbaşkanı Müslüm Özmen, “Başkan Adil Konukoğlu'nun gece yarısı 02.00'de attığı tweet ile hepimiz şampiyon olmuşcasına sevindik. Çünkü herkes şampiyonluk kadar Adil Konukoğlu ve bizlerin devam edip etmemesi konusundaki kararımızı bekliyordu. Başkan Adil Konukoğlu tüm camiaya teşekkür edip, yola ve şampiyonluğa devam dercesine attığı tweet ile yeniden kolları sıvadık. Aslında ertesi yılki şampiyonluğun ilk kıvılcımı o sözlerdi.
Ertesi yıl yeni bir teknik adam, yeni bir ruh, yeni bir heyecanla yola çıktık. Bazen üzüldük, bazen sevindik, bazen heyecanlandık, bazen hayal kırıklığı yaşadık ama çok şükür yine finale çıktık ve bu kez penaltılarla Hatayspor'u yenerek hepimizin beklediği süper lige yükseldik” ifadesini kullandı.

BU ŞAMPİYONLUK ŞEHRİN HİKAYESİDİR
Kırmızı-Siyahlı takımın Asbaşkanı Müslüm Özmen, elde edilen şampiyonluğun perde arkasını açıklayarak, “Bu başarı, bu şampiyonluk, bu Süper lig tüm şehrin hikayesidir. Çünkü bu şampiyonluk ve süper lig başta valisinden, belediye başkanlarına, organize sanayi, ticaret odası, sanayi odası, STK’lar, yerel basın ve taraftarlarımızın birlikteliği, kenetlenmesi ile birlikte gelmiştir. Eğer böyle olmasa ve bu takım, bu yönetim olmasa o zaman bu şehirde profosyonel futbol biterdi.
Bir şehrin hikayesi. Önce 2.lig, sonra süper lig, ilk yılında 8. lik, sonra 5'lik. Bu takım şu anda ligin hem puansal, hem ekonomik olarak en rahat takımlarından birisi. Herkes borçlar altında inim inim inlerken biz ortak akıl ile, doğru planlama, stratejilerle böylesine kritik dönemi rahatça geçiriyoruz çok şükür. Hepimizin bir hayali vardı, çok şükür onu hep birlikte hayata geçirdik. Şimdi yeni hayeller ve hedefler koyma zamanı. Yine hep birlikte, yine 7'den 77'ye bu şehrin en üstten, en alttaki vatandaşımızla” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.