Diş fırçalamak orucu bozar mı? İşte merak edilen soru!

Diş fırçalamak orucu bozar mı? İşte merak edilen soru!
Mübarek Ramazan ayı geldi. Müslümanlar her yıl olduğu gibi bu sene de bazı soruların cevabını merak ediyor. Onlardan biri de orucu bozan ve bozmayan durumlar.

Mübarek Ramazan ayı geldi. Müslümanlar her yıl olduğu gibi bu sene de bazı soruların cevabını merak ediyor. Onlardan biri de orucu bozan ve bozmayan durumlar. Peki, Diş fırçalamak orucu bozar mı?
Orucun temel unsuru, yeme, içme ve cinsel ilişkiden uzak durmak, nefsi bunlardan mahrum bırakmak olduğu için, oruçlu iken bunlar ve bu anlama gelecek davranışlar orucu bozar.

Yemek ve içmek, yenilip içilmesi mûtat olan her şeyi kapsamı içine alır. Sigara, nargile gibi keyif veren tütün kökenli dumanlı maddeler ile uyuşturucular ve tiryakilik gereği alınan tüm maddeler oruç yasakları kapsamına girer. Her ne sebeple olursa olsun, ağızdan alınan ilaçlar da aynı hükme tabidir. Peki diş fırçalamak orucu bozar mı?

Diş fırçalamak orucu bozar mı?

Boğaza su kaçırmadan ağzı su ile çalkalamak orucu bozmadığı gibi diş fırçalamakla da oruç bozulmaz. Bununla birlikte, diş macununun, misvak parçalarının veya suyun boğaza kaçması halinde oruç bozulur.

Orucun bozulma ihtimali dikkate alınarak, dişlerin imsakten önce ve iftardan sonra fırçalanması uygun olur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.