Gaziantep’te konutları Irak, İran ve Suriyeli’ler alıyor

Gaziantep’te konutları Irak, İran ve Suriyeli’ler alıyor
Türkiye istatistik kurumunun yaptığı açıklamaya göre Mart-Nisan aylarında Gaziantep’te 1035 konut satarak 8. sırada bulunurken Gaziantep’te en çok konut alan yabancı uyrukluların başında Irak, İran, Kazakistan, Özbekistan ve Suriyeli’ler yer alıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, yabancılara yapılan konut satışları, Mart ayında yıllık bazda yüzde 39.9 artarak 4 bin 248 adete yükseldi.
TÜİK, yabancılara yapılan konut satışları Ocak-Mart döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9.7 azalarak 9 bin 887 adete geriledi.

EN ÇOK KONUT SATILAN İLK 5 İL
Yabancılara yapılan konut satışlarında, Mart ayında ilk sırayı 2 bin 119 konut satışı ile İstanbul aldı. İstanbul'u sırasıyla 889 konut satışı ile Antalya, 252 konut satışı ile Ankara, 184 konut satışı ile Mersin ve 129 konut satışı ile Yalova izledi.

EN ÇOK KONUT SATIŞI İRAN VATANDAŞLARINA
En çok konut satışı İran vatandaşlarına yapıldı. Mart ayında İran vatandaşları Türkiye'den 663 konut satın aldı. İran vatandaşlarını sırasıyla, 644 konut ile Irak, 419 konut ile Rusya Federasyonu, 302 konut ile Afganistan ve 166 konut ile Kazakistan vatandaşları izledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.