Bayramda Evde Hapisiz!

Bayramda Evde Hapisiz!
Türkiye Genelinde ve Gaziantep’te vaka sayılarının adeta patlaması üzerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafıdan üç gün önce kısmi kapanma getirmesinin başarılı olmaması halinde “Ramazan Bayramı’nda evde hapis” olunacağı sinyalleri olduğu tahmin edildiği belirtildi.

GAZİANTEP KIPKIRMIZI
Gaziantep kıpkırmızı olmaya devam ederken günlük vaka sayıları ile vefatın sürekli yükselmesi yüzünden vatandaşların da kurallara uymamasından dolayı büyük sıkıntı yaşandığı ve trafiğinde halen yoğun olmasından da kaynaklandığı ifade edildi.

İKİ HAFTADA RENGİMİZ DEĞİŞMEZSE EVDE KAPALIYIZ
İki hafta boyunca Gaziantep’teki vakaların düşmemesi halinde ve yükselmesine devam etmesi durumunda büyük ihtimalle Ramazan Bayramı’nı evde geçirme ihtimalinin yüksek olduğu öne sürüldü.

BU TEDBİRLERE DİKKAT EDELİM
Üç gün önce yeni koronavirüs yasaklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki hafta boyunca kısmi kapanma olacağını söyledi. Eğer vaka sayıları beklenilen seviyeye inmezse yeni kısıtlamaların gelebileceğini aktardı. Ardından ne gibi yasakların uygulanacağı merak konusu oldu. İki haftalık süreç daha da kötüye giderse bayramda komple sokağa çıkma yasağı uygulanması bekleniyor. Şehirler arası seyahatin ise tamamen duracağı düşünülüyor. Böylelikle akraba, eş dost ziyaretlerinin önüne geçilerek virüsün yayılımının yavaşlatılması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.