WhatsApp kullanıcıları yine tehlikede!

WhatsApp kullanıcıları yine tehlikede!
WhatsApp uzun bir süredir farklı sebeplerden gündem oluyor. Yeni keşfedildiği kadarıyla 2 milyarlık kullanıcısı olan uygulama, yeni bir güvenlik açığına sahne oluyor.

WhatsApp,hesapları uzaktan devre dışı bırakılabilen bir güvenlik açığı ile gündeme geldi. Siber güvenlik uzmanları tarafından fark edilen ve detayları paylaşılan güvenlik açığı kullanıcıların hesaplarını kapatmak için telefon numarasının bilinmesini yeterli olduğunu ortaya çıkartıyor.WhatsApp güvenlik açığı,iki faktörlü kimlik doğrulaması olsa bile devreye giriyor. 

WHATSAPP GÜVENLİK AÇIĞI

Forbes tarafından yayımlanan güvenlik açığı, Luis Márquez Carpintero ve Ernesto Canales tarafından keşfedildi. Çok detaylı açıklanan güvenlik açığı temelde numaranızı bilen kişinin hesabınızı kapatabildiği bir düzenek üzerine kurulu. WhatsApp kullanıcı adı veya şifre istemeden kullanılabilen bir uygulama. İşte yeni güvenlik açığı da bu noktada devreye giriyor. Uygulamaya tanımlı bir telefon numarası bulunuyor ve eğer iki faktörlü kimlik doğrulaması yaptıysanız bir de her yeni cihazdan giriş yapıldığında telefonunuza gönderilen kodu uygulamaya girmeniz gerekiyor. Saldırganlar da bu özelliği kullanıyor.
Kullanıcının telefon numarasını kullanarak defalarca yanlış kod denemesi yapan saldırganlar, en son WhatsApp'ın Support hesabına e-posta atıyor. Hesabının ele geçirilmeye çalışıldığına yönelik bir mesaj atan saldırganlar, en nihayetinde WhatsApp'ın hesabı kapatmasıyla sonlanıyor. Hem hesaba girmeye çalışan bu saldırganlar hem de hedefledikleri kişinin hesabını kapattırıyor. Açığı keşfeden siber uzmanlarının uyarısı ise böyle bir durumla karşılaşan kişilerin WhatsApp'ın destek ekibine danışması gerektiği oluyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.