Gaziantep 'te Sokağa çıkma yasağında düğün ve nikah yapılması vakaları patlatıyor

Gaziantep 'te Sokağa çıkma yasağında düğün ve nikah yapılması vakaları patlatıyor

BU NE PEHRİZ, BU NE TURŞU

Gaziantep’in kırmızı olmasından sonra ve günlük vaka sayılarının ortalama 1000’leri geçmesi üzerine hastalığın en çok artmasına neden olarak düğünler ve nikahlar olduğu söylenirken, bu nikahların ve düğünlerin iptal edilmesi ve düğün salonlarında yapılmaması gerektiği belirtildi.

Gaziantep’in kırmızı olmasından sonra ve günlük vaka sayılarının ortalama 1000’leri geçmesi üzerine hastalığın en çok artmasına neden olarak düğünler ve nikahlar olduğu söylenirken, bu nikahların ve düğünlerin iptal edilmesi ve düğün salonlarında yapılmaması gerektiği belirtildi. Gaziantep’teki hıfzıssıhha kurulu, yeni bir genelge yayınlayarak düğün ve nikah ile düğün salonlarının da yasaklanması gerektiği vurgulandı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINA RAĞMEN DÜĞÜN SALONLARINDA DÜĞÜN YAPILIYOR

Gaziantep’te Cumartesi ve Pazar günlerinde sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen, düğünlerin düğün salonlarında yapıldığını ve hiçbir kurala uyulmadan yapılmasından dolayı virüsün yoğun bir şekilde artmasına neden olduğu ileri sürüldü.

VAKA VE VEFATLAR ALDI BAŞINI GİDİYOR

Gaziantep’te günlük vaka sayısının Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 1000’i geçtiği söylenirken vatandaşlar kalabalık caddelerde de yanyana gezmelerinden dolayı hastalığı yaydıkları öne sürüldü.

HANGİ CADDELER KAPATILSIN?

İstanbul’da Taksim’deki İstiklal Caddesi gibi sınırlı sayıda vatandaşın yoğun bir şekilde caddeye girmesi nedeniyle Gaziantep’te de aynı Gaziler, Mütercim Asım, İnönü Caddesi, Eski Garajlar, Karataş Merkez ve Üniversite Bulvarı ile Onkoloji Bulvarlarında kalabalık bir yoğun olmasından dolayı bu bölgelere yasak getirilmesi gerektiği söyleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.