Emekli Maaş İkramiyeleri Maaş Tutarınca Ödenmelidir.

Emekli Maaş İkramiyeleri Maaş Tutarınca Ödenmelidir.
CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar emeklinin, açlıkla ve borçla yaşadığını ifade ederek emeklilerin bayram ikramiyelerinin maaş tutarınca ödenmesini gerektiğini söyledi. İl Başkanı Uçar yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Pandemi Emekli Yurttaşlarımızı Derinden Etkilemiştir.

Bir yıldan uzun bir zamandır devam eden pandemi emekli vatandaşlarımızı da fazlasıyla etkilemiştir.  Açlık sınırının altında olan maaşlar ile geçinmeye çalışan emeklilerimiz pandemi nedeniyle işsiz kalan çocuklarına da yardım ettiği için borçlandı.

Vatandaşlarımız Enflasyon Karşısında Yalnız Bırakılmamalı

Devam eden ekonomik kriz ve her geçen gün büyüyen enflasyon canavarı, emekli yurttaşlarımı asgari yaşam gereksinimlerini dahi karşılayamaz duruma getirmiştir.
 

İkramiyeler Bir Maaşa Denk Gelecek Şekilde Artırılmalıdır.

Emeklilere Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun vaadi neticesinde ödenmeye başlanan 1.000,00 lira Bayram İkramiyesi 2018 yılından beri zam görmemiştir.
Bu yıl Ramazan ve Kurban Bayramlarında emeklilere ödenecek ikramiyeler en az bir maaş seviyesinde olmalı,  emeklilerimiz bir nebze olsun nefes alabilmelidir.  Pek çok lüks ve ertelenebilir harcamadan geri adım atılmazken, ömrünü bu ülke için çalışarak ve üreterek geçiren emeklilere verilecek bayram ikramiyeleri çok görülmemelidir.

Denetlemeler Sıklaştırılmalı,  Vatandaşlarımız Mağdur Edilmemelidir.

Ramazan ayını fırsat bilerek fahiş fiyat uygulaması yapan işletmelere yönelik denetimler arttırılmalı ve aykırı durumlarla karşılaşılması halinde gerekli adli/idari işlemler ivedilikle yapılmalıdır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.