Özel Haber...Gaziantep'te Kapanmanın Ayak Sesleri

Özel Haber...Gaziantep'te Kapanmanın Ayak Sesleri
Son 24 saatte Türkiye'de 302 bin 735 Kovid-19 testi yapıldı, 52 bin 676 kişinin testi pozitif çıktı, 248 kişi hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de vakaların yüzde 40’ının İstanbul’da bulunduğunu açıklamıştı. Korona vakalarının 60 bine dayanmasının ardından yeni önlemlerin gelip gelmeyeceği gündemin bir numaralı konusu oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Salı günü toplanacak kabinede “Vakaların ve vefatların” sürekli yükselmesi sonucu Ramazan ayı boyunca “Tam kapanma” geleceği dedikoduları dolaşmaya devam ederken, şu anki yasaklara göre haftalık toplam saat sayısının 168 olduğu ve bunun 88 saatinin kapanma ve 80 saatininde açık olduğu belirtildi. Böylece Gaziantep’in % 55’i kapanma, % 45’de açık olarak devam ediyor. Yeni gelecek olan yasaklara göre, tam kapanma gelmesi halinde herşeyin yasak olacağı bildirildi.

VAKALAR VE VEFATLAR ALDI BAŞINI GİDİYOR

Türkiye genelinde ve Gaziantep’te vakaların yükselişi hızlı bir şekilde devam ederken, vefat ve yoğun bakımlarında her geçen gün artması ve dolması hastalığın zirveye doğru gittiği öğrenildi. Ve bu arada, Gaziantep’te de günlük vaka sayısının ortalaması son haftalarda 1000’i geçtiği öne sürüldü.

AŞI 65 YAŞ ÜSTÜNÜ KURTARDI

Gaziantep’te aşının başlama tarihinden itibaren toplam 75 bin aşı yapıldığını ve bunların 65 yaş üstünün ölüm oranlarında büyük düşüşler yaşandığı ve hastalık oranlarının da bu yaşlarda düştüğü ifade edildi.

60 YAŞ ALTI TEHLİKE YAŞIYOR

Gaziantep’te 65 yaş üstü aşıların büyük bölümünün tamamlanması nedeniyle vefatların düşmesi ve yoğun bakım hastalarının azalmasıyla dikkat çekerken, aşı olmayan 60 yaş altının vefatta ve yoğun bakımda artışın olduğu da yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıktığı ileri sürüldü.

HASTALIĞIN ARTIŞINDA OKULLAR VAR

Koronavirüs’ün Gaziantep’te artışında en büyük neden olarak okulların açılması ve öğretmenlerin de aşı yapılmamasından kaynaklandığı belirtilirken, hastalığında okulların açık kalmasından kaynaklandığı tahmin edildiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.