Gaziantep'te koronavirüste kırmızı alarm! Vaka sayılarında hızlı yükseliş

Gaziantep'te koronavirüste kırmızı alarm! Vaka sayılarında hızlı yükseliş
"Gaziantep’in Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasındaki vaka risk haritasındaki durumu yine kırmızıya döndü."

Günlük vaka sayısının 700’ün üzerine çıktığı, vaka artış hızının ise yüzde 30’ların üzerinde seyrettiği Gaziantep’te alınan tedbirlere rağmen vaka artışının katlanarak devam etmesi korkutuyor.

Hafta sonuna kadar vaka sayısının binli rakamları geçmesinin beklendiği Gaziantep’te, vaka sayısının ve artış hızı düşmemesi halinde tam kapanma tedbirinin seçenek olarak uygulanabileceği ifade ediliyor.
Artan vaka sayılarına ve vaka artış hızını insanların ciddiye almadığı, hastalığın bitmiş gibi rahat bir şekilde yaşadığını kaydeden yetkililer, rehavetin ve vurdumduymazlığın en az virüs kadar tehlikeli olduğunu söyledi.
7 Nisan 2021 tarihli HES uygulamasındaki risk haritasında Gaziantep’in tamamen Aralık 2020 tarihindeki kırmızılığa döndüğü gözlemlenirken, maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymanın virüs ile mücadelede en etkili yöntem olduğunun altı çizilerek, sırası gelenlerin bir an evvel aşı olmasının çok önemli olduğuna dikkat çekildi.
Son açıklanan 100 binde vaka sayıları tablosunda 171.86 oran ile yüksek riskli iller arasında yer alan ve hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı iller arasında yer alan Gaziantep’te vaka sayıları yükseliyor.

Gaziantep'te koronavirüste kırmızı alarm! Vaka sayılarında hızlı yükseliş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.