Gaziatep İl Sağlık Müdürü Tiryaki:"Yoğun bakım sıkıntımız yok"

Gaziatep  İl Sağlık Müdürü Tiryaki:"Yoğun bakım sıkıntımız yok"
Vaka sayılarının yükseldiği Gaziantep’in durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, kent genelinde yoğun bakım servislerinde doluluk sorunu yaşanmadığını söyledi. Tiryaki, insanların kurallara uymasının büyük önem taşıdığını kaydetti.

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, il genelindeki yoğun bakım yatağı sayısını 372'ye çıkardıklarını belirterek, nüfusa oranla iyi bir yerde olduklarını söyledi. Gaziantep'te son bir yıl içinde yapılan yatırımlarla Kovid-19 tedavisinde yoğun bakım ve servis sıkıntısı yaşanmıyor. İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, "Önceliğimiz vatandaşın kurallara uyarak hastalığa yakalanmaması ama olunca da servis ve yoğun bakım anlamında en iyi hizmeti verebilecek ortama sahibiz" dedi.


YOĞUN BAKIM SIKINTISI YOK

Ekim-Kasım aylarında yaşanan vaka yoğunluğu üzerine yoğun bakım olarak kullanılabilecek tüm birimleri değerlendirdiklerini söyleyen Dr. Tiryaki, "Ekim-Kasım aylarında yeteri kadar vantilatör, monitör aldık ama sadece mevcuttaki yataklarda kullanabildik. Yeni yatak koyacak alan yoktu, palyatif servisler gibi müsait olan yerlerin tamamını yoğun bakıma çevirmiştik. Ama yeni bir pik yaşarsak bu şekilde altından kalkma durumunun olmadığını görünce Dr. Ersin Arslan Araştırma ve Uygulama Hastanemizin Mücahitler ek binasında 2 kattan oluşan atıl bir alan vardı. Oraya ilk etapta 37 yataklı bir yoğun bakım ünitesi oluşturduk. Aynı binanın 4. katında da bir doktorumuzun halasının yaptığı bağışla 12 yataklı bir yoğun bakım yaptık. Şuan 49 yataklı yoğun bakımımız oluştu. Önceki pikte bu yoktu, şimdi bizim elimizde fazladan 49 yataklı yoğun bakım ünitesi var. İnşallah rakamlarımız yükselmez ama yükselirse de belli bir seviyeye kadar ihtiyacı görebilecek yoğun bakım yatağımız var. İl genelinde 372 yoğun bakım yatağımız var. Servis açısından zaten sıkıntımız yok" dedi.


ÖNLEM ALMAK DAHA ÖNEMLİ

Nüfusa oranla diğer illere göre iyi durumda olduklarını söyleyen Tiryaki, "Halen elimizdeki yoğun bakım yataklarının 210 adedini Kovid-19 için, 162 adedini ise diğer branşlar için kullanıyoruz ama istediğimiz an sayıyı arttırma şansına sahibiz. Bu süreçte 2 yeni özel hastanemiz de hizmete açıldı. Onlardan da hem servis hem de yoğun bakım desteği alabileceğiz. İl genelinde iyi bir ivme yakaladık ama en önemli tedavi tabii ki koruyucu önlemler. Burada da halkımızın maske, mesafe ve hijyen kurallarına titizlikle riayet etmeleri. Bizim önceliğimiz vatandaşımızın hasta olmaması, olursa da yatak ve servis anlamında bir sorunumuz olmayacak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.