TFF Başkanı Nihat Özdemir dünyanın en zenginleri listesinde!

TFF Başkanı Nihat Özdemir dünyanın en zenginleri listesinde!
Dünyanın en zenginleri kimler, Türkiye'den hangi isimler var? Amerikan dergisi Forbes, dünyanın en zenginlerini açıkladı. Listede Nihat Özdemir de yer aldı.

Amerikan iş dünyası dergisi Forbes, dünyanın en zenginlerini açıkladı. Türkiye'den spor dünyasının yakından tanıdığı iş insalarının da bulunduğu 26 isim listeye girdi.  Limak Holding Yönetim Kurulu ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, 2,3 milyarlık servetiyle Türkiye'nin en zengin 8. kişisi oldu.


Dünyanın en zengin kişisi Jeff Bezos
Forbes'un listesinde 1 numarada Amazon’un sahibi Jeff Bezos, 177 milyar dolarlık servetiyle yer aldı. Bezos, geçen yıl 113 milyar dolar olan servetini yüzde 56 oranında artırdı. Bezos’u 151 milyar dolarlık servetiyle Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk takip etti. Listenin üçüncü sırasıysa 150 milyar dolar serveti bulunan Fransız iş insanı Bernard Arnault’nun oldu.

Türkiye'nin en zengini Fenerbahçeli Murat Ülker
Milyarderler listesinde bu yıl Türkiye'den de 26 isim yer aldı. Listede Türkiye’den en yüksek sıralamayı Ülker’in sahibi, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker elde etti.   6,3 milyar dolar servete hükmeden Ülker, servetini geçen yıla göre yüzde 46,5 oranında artırarak, dünya sıralamasında 421’nci sırada yer aldı.

Ülker, bir dönem Fenerbahçe basketbol takımına sponsor olmuş ve halen sarı lacivertlilerin maçlarını oynadığı Ataköy'deki Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nu hibe etmişti. Futbol takımının karşılaşmaları oynadığı Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın isim sponsoru da Ülker.

Ferit Şahenk de listede
Listeye giren bir başka Fenerbahçeli de 3 milyar dolarlık servetiyle Ferit Şahenk oldu. Şahenk de bir dönem Fenerbahçe basketbol takımının isim sponsoru olmuş ve takım Fenerbahçe doğuş ismiyle müsabakalara katılmıştı. Ayrıca Doğuş gurubu Fenerbahçe yelken şubesine hala sponsorluk yapıyor.
Beşiktaşlı Rahmi Koç 7. sırada
Listenin 7. sırasında Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Beşiktaşlı olduğu bilinen babası Rahmi Koç yer aldı. Rahmi Koç, Beşiktaş'a BEKO firmasıyla sponsor olmuş durumda. Ayrıca Başkan Ahmet Nur Çebi'nin başlattığı yardım kampanyasına en büyük bağışı da Rahmi Koç yaptı.

TFF Başkanı Özdemir, Koç'u takip ediyor
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir listede Rahmi Koç'u takip eden isim oldu. 2.3 milyar dolarlık servetiyle listeye giren Nihat Özdemir, TFF Başkanlığı'ndan önce Aziz Yıldırım başkanlığındaki Fenerbahçe Yönetim Kurulu'nda Başkan Yardımçısı olarak çalıştı. Şu andaki Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile yaşadığı anlaşmazlıklar nedeniyle sarı lacivertli kulüpten istifa etti.
Dünyanın en zenginleri listesindeki ilk 8:
1 - Murat Ülker,  7.3 milyar dolar (Yıldız Holding)
2-  Erman Ilıcak 6,5 milyar dolar (Rönesans Holding)
3- Ferit Şahenk, 2.8 milyar dolar (Doğuş Holding)
4- Filiz Şahenk, 2.7 milyar dolar (Doğuş Holding)
5- Semahat Sevim Arsel, 2,3 milyar dolar (Koç Holding)
6- Sezai Bacaksız, 2,3 milyar dolar (Limak)
7- M. Rahmi Koç, 2,3 milyar dolar (Koç Holding)
8- Nihat Özdemir, 2,3 milyar dolar (Limak)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.