Ürdün Kralı Abdullah'a darbe girişimi! Çok sayıda gözaltı var

Ürdün Kralı Abdullah'a darbe girişimi! Çok sayıda gözaltı var
Ürdün'de Kral Abdullah’a yönelik darbe girişimi nedeniyle Ürdün kraliyet ailesinden en az 20 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Ürdün’ün eski Veliaht Prensi Hamzah bin el Hüseyin’in, üvey kardeşi Kral Abdullah II'ye yönelik darbe girişimi iddiası ile ilgili devam eden soruşturmanın ortasında Amman Sarayı kısıtlama altına alındı.

Ürdün medyasının güvenlik kaynağına dayandırdığı haberde, Al-Hüseyin’in yanı sıra Kraliyet Ailesi üyelerinden Sharif Hassan bin Zaid, eski Bakan Bassem Ibrahim Awadallah’ın da aralarında bulunduğu 20 kişi güvenlik nedeniyle gözaltına alındı.

Haberde, darbe girişimine dikkat çekilirken, söz konusu girişimin kraliyet ailesi üyesi Zaid, aşiret liderleri ve üst düzey yetkililerin planlandığı öne sürüldü. Prens Al-Hussein'in korumalarından 4'ünün de gözaltına alınanlar arasında olduğu belirtildi.

ÇOK SAYIDA ÜST DÜZEY KİŞİ GÖZALTINDA!

Prensin, başkent Amman'daki Sarayı'nda tutulduğu aktarılırken, gözaltına alınanlar arasında ülkenin güvenlik teşkilatından kişiler olduğu ifade edildi.

Ürdün resmi ajansı PETRA'da yer alan haberde ise Prens Hamza'nın gözaltına alındığı ya da ev hapsinde tutulduğu iddiaları yalanlandı.

FAALİYETLERİ DURDURULMASI İSTENDİ

Ürdün Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Ahmed el-Huneyti, Kral 2. Abdullah'ın kardeşi ve eski Veliaht Prens Hamza bin Hüseyin'in gözaltına alınmadığını belirterek, güvenlik nedeniyle Prens Hamza'dan faaliyetlerini durdurmasının istendiğini söyledi.

Daha önce PETRA'da yer alan haberde eski Kraliyet Divanı Başkanı Basım İbrahim Avadallah ve bazı kişilerin gözaltına alındığı aktarılmıştı.

Öte yandan sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, Kraliyet Ailesi’nin yaşadığı bölgede alınan yüksek güvenlik önlemleri görüldü.

SUUDİ ARABİSTAN'DAN 'YANINDAYIZ' MESAJI

Suudi Arabistan yönetimi, ülke güvenliğini korumak için alınan her türlü kararda Ürdün'ün yanında olduğunu açıkladı.

Ürdün'de eski Veliaht Prens Hamza bin Hüseyin'in gözaltına alındığı yönündeki iddiaların ardından Suudi Arabistan Kraliyet Divanından yazılı açıklama yapıldı.

Suudi Arabistan haber ajansı SPA'da yayımlanan açıklamada, "Suudi Arabistan'ın, Kral 2. Abdullah ile Prens Hüseyin bin Abdullah'ın, ülkenin güvenlik ve istikrarını korumak ve bu yöndeki her türlü sabotaj girişimini bertaraf etmek için aldığı tüm kararları desteklediği ve kardeş ülke Ürdün'ün yanında yer aldığı" ifade edildi.

Ürdün ile Suudi Arabistan arasındaki kardeşlik, inanç ve ortak kader bağına vurgu yapılan açıklamada, iki ülkenin güvenliğinin ayrılamaz bir bütün olduğu belirtildi.

Açıklamada, Kral Abdullah liderliğindeki Ürdün'ün güvenlik ve istikrarının sürmesi temennisinde bulunuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.