Boğaziçi Üniversitesi ile anlaşmaya varıldı

Boğaziçi Üniversitesi ile anlaşmaya varıldı
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Boğaziçi Üniversitesi arasında, “akıllı şehirler” kapsamında kurumlar arasında işbirliği yapılmak üzere prensip anlaşması imzalandı.

AKILLI ŞEHİRLER

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in, en büyük hedefi “akıllı şehir”. Başkan Şahin’in akıllı şehir başlığının altında; akıllı güvenlik, akıllı sağlık, akıllı ulaşım, akıllı tarım ve akıllı gıda var. Şahin, bu alandaki çalışmalarını ise şu sözlerle aktarıyor:

“Biz Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak şehrin akıllanması, teknolojik altyapısı ve dünyayla entegrasyonuyla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca sanayimizin yüksek teknolojiye geçmek gibi büyük bir hedefi var. Ar-Ge ve inovasyon ve model fabrikalar bu kapsamda.”

Dijitalleşme ve teknolojik alt yapının gelişmesi için gayret gösterilmesi gerekiyor. Aksi takdirde dünyanın teknolojik bir çöplüğe dönmesi kaçınılmaz olur.”

NELER YAPILDI

Geçtiğimiz sene, ABD Ticaret ve Kalkınma Ajansı (USTDA) Direktörü Thomas R. Hardy ile Gaziantep Akıllı Şehir Master Planı Protokol Töreni gerçekleştirilmişti.aşkan Şahin, imzalanan protokolün Gaziantep öncülüğünde Türkiye’de emsal olacağını belirterek, “Hayata geçirilen iş birliği protokolü ile ‘Akıllı Şehir Master Planı’ önce tüm Türkiye daha sonra ise bütün belediyeler için örnek oluşturacak.” ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.