Gaziantep'te Pandemide Durum Kötü!

Gaziantep'te Pandemide Durum Kötü!
Gaziantep’te koronavirüsle mücadelede artan vaka sayısı karşısında üç hastanede pandemi alarmı verildi.

Gaziantep'te artan koronavirüs vakaları nedeniyle hastanelerin COVID-19 servisleri yüzde 50 oranında dolmaya başladı. Korona virüs salgını tüm Türkiye'de hızlı bir şekilde artmaya devam ederken Gaziantep İl Sağlık Müdürü Doktor Ümit Mutlu Tiryaki sahaya inerek, Gaziantep'te 3 hastanenin tedbirlerini üst seviyeye çıkarıldı. Yetkililer ölümcül virüs karşısında kurallara titizlikle uyulması konusunda vatandaşları uyarıyorlar.

SALGINDA ALARMIN RENGİ “KIRMIZI”

Korona virüs salgını tüm Türkiye'de hızlı bir şekilde artmaya devam ediyor. Salgında kırmızı alarm veren illerimize Gaziantep'te eklendi. Kentte Bu gelişmelerin ardından kentteki yerel yöneticiler de harekete geçti. Gaziantep İl Sağlık Müdürü Doktor Ümit Mutlu Tiryaki, sahaya inerek il genelinde tedbirleri arttırarak, olası bir pik durumunda yapılması gereken tüm çalışmaları başlattı. Y İngiltere varyantlı korona virüs (Covid-19) vakalarında artış görülürken Gaziantep'te yüzde 50 oranında yaşanan artış yaşanarak haritada kırmızı hale geldi. 

3 HASTANE PANDEMİ HASTANESİNE ÇEVRİLDİ

Yoğun bakım, oksijen gereksinimi ve acil sağlık hizmeti ihtiyaçları planlaması yapılarak kentte bulunan Dr. Ersin Aslan Uygulama ve Araştırma Hastanesi Mücahitler Ek Binası'nın yanı sıra Abdulkadir Yüksel ve Şehitkamil Devlet hastaneleri de pandemi hastanesine çevrildi. Koronavirüs ile mücadelenin en önemli aşamalarından birini yerine getirerek risk altındaki kişilerin takibini yapan filyasyon ekipleri arttırılarak 7/24 çalışmaya devam etti. Gaziantep İl Sağlık Müdürü Doktor Ümit Mutlu Tiryaki ekibi ile birlikte yaptığı çalışmaları hastaneleri tek tek gezerek eksiklerin tamamlanması için çalışmaları sürdürüyor. Son alarak haritada kırmızı hale gelen ve İngiltere varyantlı virüsün etkili olduğu ilde hafta sonu kısıtlaması devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.