Hipnoz Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Hipnoz Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Hipnoz, yüzyıllardır üzerine çok konuşulan ve çok tartışılan konulardan biridir. Bazı bilim çevreleri hipnozu tamamen reddederken bazı bilim çevreleri tarafından bu kavram kabul gördü. Günümüzde ise hem dünya genelinde hem de ülkemizde sıklıkla uygulanıyor. Çeşitli problemlerin teşhis edilmesinde ya da tedavisinde gayet başarılı neticelerin elde edildiğini de belirtmeliyiz. Gerçek anlamda hipnozun gerçekleşebilmesi için kişinin tüm çevresel faktörlerden uzaklaşması, arınması gerekiyor.

Hipnoz Dereceleri

Elbette tahmin edebileceğiniz gibi hipnozun da bazı dereceleri bulunuyor. Bu dereceler ise toplamda 3 farklı grupta inceleniyor. Bunlar;

Nazik trans

Orta trans

Derin trans

Nazik trans hipnozun başlangıcında ortaya çıkıyor. Kişiden gevşeme ve uyuşukluk oluyor ve gözler kapalı olsa da kişinin göz kapaklarında kıpırdama meydana geliyor. Orta trans aşamasında ise hipnoz durumunun kişide çok daha net bir şekilde görüldüğünü söyleyebiliriz. Bu evre duygular çok daha kesindir. Derin trans ise hipnozun en derin aşamasıdır. Kişinin gözleri açılabilir ancak bilinç de tamamen kapalıdır. Kişi etrafındaki sesleri duymaz ve aynı zamanda bilinçli bir şekilde düşünemez. Bu aşamada kişiye herhangi bir konuda testler yapılabilir.

Günümüzde hipnoz tedavisi pek çok alanda tercih ediliyor. Özellikle sigara ve alkol gibi kötü alışkanlıklardan kurtulma noktasında gayet başarılı neticeler elde edildiğini belirtebiliriz. Aynı zamanda yeme içme bozuklukları tedavisinde de son derece yoğun bir şekilde hipnoz tedavisi kullanılıyor. Zira yeme içme bozuklukları oldukça dirençli olan psikolojik sıkıntıları kapsar. Bu durumda bile hipnoz devreye girebiliyor ve başarılı neticeler elde edilebiliyor.

Hipnozun bir tedavi yöntemi olarak kullanılıp kullanılamayacağına ise psikiyatristlerin karar verdiğini belirtmek gerekir. Asla gelişigüzel uygulanabilecek bir yöntem değildir. Bu alanda eğitim almış deneyimli isimler tarafından uygulanması gereken bir metot olduğunu da göz ardı etmemek gerekiyor.

Eğer siz de hipnoz tedavisi hakkında çok daha fazla bilgi almak isterseniz Hipnoz Center internet sitesine tıklayabilirsiniz. Kurtulmak istediğiniz kötü alışkanlıklar, psikolojik problemler ve çok daha farklı sorunlar için hipnoz tedavisinden faydalanma kararı alabilirsiniz. Ancak öncesinde hipnoz hakkında daha fazla fikir edinmek için bu internet sitesine mutlaka uğrayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.