Esnafın Yaşaması İçin Kısa Çalışma Ödeneği Devam Etmeli

Esnafın Yaşaması İçin Kısa Çalışma Ödeneği Devam Etmeli
Koronavirüs Salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında istihdamın korunması için Kısa Çalışa Ödeneği desteği verilmişti. Bir yıldır devam eden Kısa Çalışma Ödeneği, 31 Mart tarihinde sona erecek. Söz konusu desteğin sürmesi gerektiğini belirten Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, “Kısa Çalışma Ödeneği son bulacak olması işveren ve çalışanları endişelendiriyor. Tam normalleşme başlayana kadar Kısa Çalışa Ödeneği devam etmeli” dedi.

Türkiye’de 11 Mart 2020 tarihinde ilk koronavirüsün ortaya çıkmasının ardından geçen yıl mart ayının son haftasında kısa çalışma ödeneği (KÇÖ) devreye sokuldu. Ödenekten yararlanma koşulları esnetilerek son 3 yılda 450 gün primi bulunan ve son 60 gün hizmet akdi ile çalışanlar kısa çalışma ödeneğinden yararlandırıldı.

31 MART’TA SONA ERECEK

17 Nisan’da yürürlüğe giren kanun ile de işten çıkarma yasağı getirilerek, işverene yasak süresince işçileri ücretsiz izne çıkarma yetkisi verildi. Ücretsiz izne çıkartılan ancak kısa çalışma ödeneği koşullarını yerine getiremeyen işçiler için ise nakdi ücret desteği devreye alındı.  Kısa çalışma ödeneğinin süresi 31 Mart’ta dolacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı çeşitli açıklamalarda son kez uzatma kararı aldıklarını belirtti. Bununla birlikte gerek iş dünyasından, gerekse sendikalardan kısa çalışmanın uzatılmasına yönelik talepler gelmeye devam ediyor.

“İŞVEREN DE ÇALIŞAN DA ENDİŞELİ”

Kısa Çalışma Ödeneğine ilişkin açıklamalarda bulunan Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Tuncay Yıldırım, desteğin devam etmesi gerektiğini söyledi. Yıldırım, “Henüz normal çalışma düzenine geçecek ortam oluşmamışken birkaç gün sonra Kısa Çalışma Ödeneğinin son bulacak olması işvereni de çalışanı da endişelendirmekte. Reel sektör olarak yetkililerden beklentimiz Kısa Çalışma Ödeneğinin tam normalleşme başlayana kadar sürmesi” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.