Kırmızı ve Turuncu yasak kapımızda!

Kırmızı ve Turuncu yasak kapımızda!
Gaziantep Kırmızı mı? yoksa Turuncu yasakları mı gelecek?

Türkiye ve Gaziantep’te illerin renklerine göre yasak uygulamasının başladığı bir aydan bu yana hem Türkiye, hem de Gaziantep’te koronavirüs vakalarında yoğun artışlar yaşandığını ve vatandaşlarında dikkat etmemesinden dolayı Gaziantep’in Turuncu renginin kesin olduğu ve Kırmızı’ya doğruda yoluna devam ettiği tahmin edildiği belirtildi.
GAZİANTEP İYİYE GİTMİYOR
Gaziantep Valisi Davut Gül, sürekli koronavirüse karşı vatandaşları uyarmasına rağmen, vatandaşlar tedbirlere uymamasından dolayı vakada durumların iyiye gitmediği ve ayrıca diğer genel yoğun bakımda hasta sayısının ortalarda gittiği, entübede de durumun normal olduğu öğrenilirken, genel tabloda artışın devam ettiği ifade edildi.
TURUNCU VE KIRMIZI YASAKLARI KESİN GİBİ
Gaziantep’in Turuncu yasakları kesin gibi görünürken, bu yasaklarda şöyle oluşuyor;
“- Cumartesi sokağa çıkma yasağı kaldırıldı, sadece pazar günü yasak. 21.00-05.00 saatleri arasındaki yasak ise hem hafta içi hem hafta sonu sürüyor.
- Okul öncesi, ilkokul, 8 ve 12. sınıflar açık.
- Ortaokul ve liseler kapalı, ancak liselerde yüz yüze sınavlar yapılabilecek.
- Yeme-içme yerleri, kafe ve çay bahçesi gibi işyerleri 07.00-19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasite ile açık. HES kodu zorunlu.
- Halı saha, yüzme havuzu tesisleri kapalı.
- 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı için sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Sokak süreleri ise 3 saatten 4 saate yükseltildi.
- Nikah ve düğünler, kişi başına minimum 8 metrekare alan ayırmak, katılımcı sayısı 50’yi geçmemek ve 1 saatle sınırlı olmak üzere yapılabilecek.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.