Kovid-19'u yenen eczacı Özcan yaşadıklarını anlattı

Kovid-19'u yenen eczacı Özcan yaşadıklarını anlattı
Kovid-19'u yenen eczacı Özcan yaşadıklarını anlattı

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yeni tip koronavirüsü(Kovid-19) yenen eczacı Hakkı Özcan, yaşadıklarını anlattı.

68 yaşındaki eczacı Özcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ateş yükselmesi ve kırgınlıkla seyreden bir rahatsızlığın kendisinde belirmesi üzerine eşi, yakınları ve eczane çalışanlarının tavsiyesiyle hastaneye gittiğini belirtti.

Özcan, eczanede sadece parasal işlere bakarken kendisinin hiç Kovid hastası olabileceğini düşünmediğini söyledi.

İnsanların en büyük zaafının Kovid-19 hastalığının kendilerine asla gelmeyeceği düşünmeleriolduğunu ifade eden Özcan, maske, mesafe ve temizlik kurallarına vehekimtavsiyelerine uymanın zorunluluğunu dile getirdi.

Özcan, şöyle konuştu:

"Bu hastalık, nerde, ne zaman, ne şekilde ve hangi tesirde geleceği belli olmayan bir hastalık. Devletimiz var olsun. Bugün tıbbımız çok çok ileri. Kesinlikle kendimize, çoluk çocuğumuza kıymet veriyorsak hekimemutlaka gidelim."

Hastanede yapılan muayenesinde akciğerinde oksijen oranının düştüğünü ve yapılan test sonucunun pozitif çıktığını aktaran Özcan, ambulansla Gaziantep Üniversitesine sevk edilince yakınlarının hastanede görev yapan ve12 yıldır görüşmediği doktor oğluna haber verdiğini ifade etti.

Kovid-19 sürecinde hastanede kaldığı 10 gündedoktor oğluyla yıllardır süren kırgınlığının dabittiğini belirten Hakkı Özcan, yoğun bakımda geçirdiği günlerde çalışanların herkese çok iyihizmet verdiğini dile getirerek,Atatürk'ün "Beni Türk hekimlerine emanetediniz" sözünün ne kadar doğru olduğunu gördüğünü kaydetti.

Özcan, süreciatlattığını ancak tedbirlere uymanın önemini vurguladı, herkesin aşı olmasını istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.