Gaziantep Sevdalısı Bakan Mustafa Taşar vefatının 14. yılında anıldı

Gaziantep Sevdalısı Bakan Mustafa Taşar vefatının 14. yılında anıldı
Gaziantep'e birçok hizmeti bulunan yaşadığı süreç boyunca Gaziantep sevdasını yüreğinde taşıyan Mustafa Taşar 3 Ocak 2007 tarihinde Afyonkarahisar - Ankara karayolunda geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitirdi...

MUSTAFA TAŞAR KİMDİR

Mustafa Taşar 1951 yılında Gaziantep'te doğdu.

İlk ve orta öğrenimini Gaziantep'te tamamladı. Yüksek öğrenimini Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nde yaptı. İlk kamu görevine 1976 yılında Gaziantep'te Birleşmiş Milletler Projesi çerçevesinde kurulan Küçük Sanayi Geliştirme Projesi (KÜSGEM)'de yönetci olarak başladı.

1977 - 1980 yılları arasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Gaziantep Kampüsü'nde Genel Müdür Yardımcılığı, 1980 - 1983 yılları arasında DPT Müsteşarlığı'nda Daire Başkanlığı görevinde bulundu. 20 Mayıs 1983 tarihinde, Anavatan Partisi'nin kurucuları arasında yer alarak, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçildi. 8 Haziran 1983 yılında Anavatan Partisi Genel Sekreteri olan Mustafa Taşar, 6 Kasım 1983'de 17. Dönem Gaziantep Milletvekili olarak TBMM'ye girdi.

Avrupa Ekonomik Topluluğu Karma Parlamento Grubu Üyeliği, Türk-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerinde bulundu. 24 Haziran 1987'de Anavatan Partisi Genel Sekreterliği'nden istifa etti. 13 Haziran 1988 tarihine kadar ANAP Genel Başkan Danışmanlığı yaptı. 18. Dönem Ankara Milletvekili olarak Parlamento'da bulundu. 47. Ve 48. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetlerinde Devlet Bakanı olarak görev aldı. Bakanlık göreviyle birlikte, ANAP Genel Sekreterliği görevini yürüttü.

20. Dönemde Gaziantep Milletvekili olara Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne giren Mustafa Taşar, 53. Hükümet'te Çevre Bakanı, 55. Hükümet'te Tarım ve Köyişleri Bakanlığı görevlerinde bulundu. 21. Dönemde tekrar Gaziantep Milletvekili olarak TBMM'ye giren Mustafa Taşar, ANAP Genel Başkan Yardımcısı sıfatıyla, partinin Siyasi İşler ve Koordinasyon Başkanlığı ve Genel Başkanvekili görevini yürüttü. 57. Cumhuriyet Hükümeti'nde Turizm Bakanı olarak görev aldı.

Mustafa Taşar'ın çeşitli gazete ve dergilerde yayımlanmış makale ve incelemelerinin yanı sıra, "1983'den 2000'li Yıllara Anavatan", "Siyasi Nükteler", "Refah Partisi Gerçeği", "Taşar Davası", "Milliyetçilik Muhafazakarlık Demokrasi" ve "Türkiye'nin Düşünce Gündemi" adlı 6 kitabı bulunmaktadır.

3 Ocak 2007 tarihinde Afyonkarahisar - Ankara karayolunda geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitirdi. Mustafa Taşar, evli ve iki çocuk babasıydı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.