Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Kilis ve Kahramanmaraş'ta dinamik denetim faaliyetleri başladı

Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Kilis ve Kahramanmaraş'ta dinamik denetim faaliyetleri başladı
Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Kilis ve Kahramanmaraş'ta dinamik denetim faaliyetleri başladı

İçişleri Bakanlığının yeni tip koronavirüsle(Kovid-19) mücadele kapsamında başlattığı"DinamikDenetimSüreci" Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Kilis ve Kahramanmaraş'ta da uygulanıyor.

Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde gerçekleştirilen denetimlere katılarak, vatandaşlara kurallara uyması çağrısında bulundu.

Gül, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın normalleşme kararı açıklamasının ardından İçişleri Bakanlığının genelgesiyle denetimlere başladıklarınısöyledi.

Kentte bugün başlayan denetimlerde7 bin personelin görev aldığını aktaran Gül, şunları kaydetti:

"Bizler de bugün denetimlerin başındayız.İsteğimiz, bu sürecin sürdürülebilir olması.Gaziantep sarı kategoride.Bunun maviye dönüşmesini istiyoruz. Tedbirleri bırakırsak, rehavete kapılırsak kazanımlarımızıkaybederiz. O açıdan her bir her vatandaşımızatek tek anlatacağız. "

Buradaki denetimlerin ardından Gül ve beraberindeki Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı ileŞehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Ali Nadi Ünler Bulvarı'ndaki işletmeleri inceledi.

Gül, burada işletme yetkililerini uyararak, belirlenen kurallara riayet etmelerini talep etti.

Öte yandan ekipler,metrelerle işletmelerdeki masa aralıklarını da ölçtü.

Gül, buradaki açıklamasında ise esnaf ve işletmelerin kurallara uyduğuna işaret ederek, "Esnafve vatandaşın gayreti çok önemli. Kurallara uyarsak bu çektiğimiz sıkıntıları kolay atlatırız, uymazsak hepimiz sıkıntı çekeriz. Kentteki aşılama oranı ise Türkiye ortalamasında." dedi.

- Şanlıurfa

Kovid-19 ile mücadele kapsamında, Şanlıurfa'da 10 bin personelin katılımıyla "DinamikDenetimSüreci" başlatıldı.

Kamu görevlileri, Şanlıurfa Valiliği koordinasyonunda kendilerine belirlenen alanlarda sabah saatlerinde denetimlerine başladı.

Bu kapsamda, toplu taşıma araçları, hal pazarı, lokantalar, organize sanayi bölgesi, iş yerleri,semt pazarları gibi alanlarda denetim gerçekleştiren ekipler, vatandaşları Kovid-19 tedbirlerine uymaları konusunda uyardı.

- Adıyaman

Adıyaman Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, ValiMahmut Çuhadar ve beraberindeki Belediye Başkan YardımcısıŞerif Ayaz, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, Ticaret İl Müdürü Ömer Uslu ile Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ziya Duranay, kentte başlatılan denetimleri inceledi.

Kentin işlek noktalarından Gölbaşı Caddesi'ndeki işletmeleri gezen Çuhadar, esnafla görüştü,kurallara uyulması yönünde uyarılarda bulundu.

Çuhadar, denetimlerin ardındanyaptığı konuşmada, kentin vaka sayısı açısındançok yüksek riskli 17 il arasında yer aldığını hatırlattı.

Adıyamanlıların sağlıkları içintemizlik, maske, mesafe kuralına mutlaka riayet etmeleri gerektiğini vurgulayan Çuhadar, şöyle devam etti:

"Eğer kurallara titizlikle uyulursa çok yüksek gruptan bir an önce çıkıp normalleşme yönünde adımlar atmaya başlayacağız. Salgınla mücadelede kalıcı başarının sağlanması için temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra hayatın her alanını kapsayacak şekilde belirlenen kurallara ve tedbirlere toplumun tüm kesimlerince azami düzeyde uyulması büyük önem taşımaktadır. Kısıtlamalara ve alınan önlemlere titizlikle uyarak bu durumu kısa zamanda düzeltmek bizim elimizde. İnşallah tedbirlere uyarak bunu hep birlikte başaracağız."

Öte yandan Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne bağlı 8 ayrı gıda denetim ekibi deüretim, satış ve toplu tüketim işletmelerini denetliyor.

- Kilis

Yüksek risk grubunda bulunan Kilis'te de Kovid-19 ile mücadele kapsamındatedbirlerarttırılarak 1040 görevli ile denetimler yapıldı.

Vali Vekili Fehmi Sinan Niyazi ve Vali Yardımcısı Mesut Tabakçıoğlu, denetimlere katılarak işletmelerde yüzde 50 kapasite şartını,HESkodudenetiminin yapılıp yapılmadığını, maske, mesafe ve hijyen kurullarına uyumu kontrol etti.

Tedbirlerkapsamında, kentin işlek caddelerinde oluşturulan kontrol noktalarındapolisler, sürücülere ve vatandaşlaramaske takmaları vesosyal mesafeye uymaları uyarısında bulundu.

Ekipler, şehir içi ve vatandaşların kalabalık bulunduğu diğer alanları da denetledi.

- Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta da Vali Ömer Faruk Coşkun ile İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, kentte başlatılan denetim faaliyetlerini inceledi.

Vali Coşkun, kentte özel bir alışveriş merkezinde bulunan işletmeleri gezerek yetkililerle görüştü, kurallara uyulması yönünde tavsiyelerde bulundu.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Coşkun, vatandaşların yeni dönemde kurallara daha fazla dikkat etmesigerektiğini belirten, "Bizim arzumuz, gayretimiz sarı kategoriden mavi kategoriye gitmek. Ama bu, vatandaşlarımızın tedbirlere uymasına bağlı. Tedbirlere uyma konusundaki hassasiyete bağlı. " ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.