Gaziantep’in hangi ilçesinde mutasyon var?

Gaziantep’in hangi ilçesinde mutasyon var?
Alınan sıkı tedbirlere ve yapılan bütün çağrılara rağmen Gaziantep’in Nizip ilçesinde mutasyona uğramış virüslü vaka sayısının artış gösterdiği öğrenildi.

geçen hafta 100’ün altında seyreden günlük vaka sayısının mutasyona uğramış virüs yüzünden yüzde 50 oranında artış gösterdiği kaydedildi.
Gaziantep’te en fazla mutasyona uğramış virüslü vaka artışının ise Nizip ilçesinde yaşandı belirtilirken, Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerindeki ev toplantıları, taziyeye ziyaretleri ve misafirliğe gidenlerden dolayı vaka artışı yaşandığı dile getiriliyor.
Geçtiğimiz günlerde Nizip’e bağlı Adaklı mahallesinde ikamet eden 17 kişinin covid 19 testinin pozitif çıkması üzerine mahallede karantina uygulaması başlatılmıştı.
Öte yandan, Gaziantep'in Nizip İlçesinde bulunan Samandöken Mahallesinde bir hırsız yüzünden karantina işlemi başlatıldı.

Vali Gül’den vaka artışı uyarısı-
Gaziantep Valisi Davut Gül, vaka sayılarının geçen haftaya göre yükselişe geçtiğini belirterek şu paylaşımı yaptı, “Sevgili Gaziantepli hemşehrilerim,
Yasakların kalkması için hepimizin bıkmadan, usanmadan kurallara uyması gerekiyor.
Vaka sayılarımız maalesef geçen haftaya göre yükseliş eğiliminde.
Lütfen sosyalleşme ya da taziye gibi sebeplerle bir araya gelmeyelim (Akraba,komşu, vb)” dedi.

Yüzde 50 artış var-
Vaka sayılarında geçen haftaya göre yüzde 50 oranında artış yaşandığı öğrenilirken, mutasyonlu virüste en fazla vakanın Nizip’te çıkması dikkat çekerken, tedbirlere daha fazla uyulması çağrısı yapıldı.
Geçen hafta 100 altında seyreden günlük vaka sayılarının yüzde 50 artarak 140’lara kadar çıktığı kaydedildi.
Nizip’e özellikle dikkat çeken yetkililer mutasyona uğramış virüsün bulaş riskinin koronavirüsten daha fazla olduğu ve semptomlarının farklılık gösterdiğini özellikle dile getirdi.
Maske, mesafe ve temizlik kuralına ciddiyetle uyulması halinde virüs ile mücadelede başarı sağlanacağının altını çizen yetkililer, aşılama ve tedbirlere sıkı sıkıya uyma ile birlikte yeni normale yakın tarihte geçilebileceğini ifade ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.