Tahmazoğlu'ndan İmamoğlu'na ispatlama çağrısı

Tahmazoğlu'ndan İmamoğlu'na ispatlama çağrısı
Şahinbey Beldiye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, sosyal medya hesabından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na meydan okudu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “40 bin tablet dağıtmakla övünüyor”dediği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na “Şahinbey ilçe Belediyesinin tek başına 50 bin tablet dağıttığını hatırlatması üzerine tüm gözler Şahinbey İlçesine ve Başkan Mehmet Tahmazoğlu’na çevrildi.
İmamoğlu ya kafasına göre attı, yada kandırıldı-
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yaşanan tablet polemiğine memleketi Rize’den cevap verdi.
İmamoğlu, sorulan bir soru üzerine, dağıtılan 40 bin tableti eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt vererek, Şahinbey Belediyesi’ni de milli eğitim Bakanlığı’ndan aldığı tabletleri dağıttı diyerek itibarsızlaştırmaya çalıştı. Konuyu bilmeden konuşması üzerine İmamoğlu’nun ya kafasına göre konuştuğu yada yanlış bilgilendirilerek kandırılırdığı yorumları yapıldı.
Başkan Tahmazoğlu: “İmamoğlu, iddiasını ispat etmeli.”
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, dağıtılan 50 bin tabletin Milli Eğitim Bakanlığından alındığını ve dağıtıldığını iddia eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun iddiasını ispat etmeye çağırdı.
Başkan Tahmazoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Şahinbey Belediyemizin 50.000 tablet ve 6 aylık internet paketi dağıtması Sn. ekrem İmamoglu ’nu rahatsız etmiş.
Tabletlerin bedeli 61.500.000 ₺ Şahinbey Belediyesi tarafından ödenmiştir, belgelerini açıklamaya hazırım.
Sn. İmamoğlu siz de iddianızı ispat etmeye hazır mısınız?”dedi.

İmamoğlu ne demişti!...
İmamoğlu, bir soru üzerine, memleketi Rize’de katıldığı bir açılış töreninde İBB’nin ihtiyaç sahibi ailelerin eğitim gören çocukları için dağıttığı 40 bin tableti eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da şu yanıtı verdi:
“İstanbul’da kimseye nispet yapmadık. İstanbul’da 40 bin tablet dağıtan, Büyükşehir Belediyesi. Benim güzel hizmetlerimi ne kadar sıkı takip ediyor ki, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ndeki açılışta, 40 bin tableti anlatıyor. Gurur duyduğu için mi anlatıyor, yoksa espri olsun diye mi? 40 bin tableti az buluyor. Çok iyi takip ediyor. Ama galiba o belediyenin de (Şahinbey Belediyesi) tabletleri, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan alıp, dağıttığı konusunda kendi ifadesi var. Önemli değil; 70 bin Milli Eğitim’den alsın, 100 bin öbürü alsın, ama benim vatandaşım alsın.” Cumhurbaşkanlığı makamının her vatandaşa eşit mesafede durmak gibi bir misyonunun olduğunu hatırlatan İmamoğlu, “İyi ise, hepsini alkışlayan; kötü ise ‘Bir dakika yanlış yapıyorsunuz, eksik yapıyorsunuz’ diyebilmesi lazım. Ama bu ülkenin son psikolojisi, o anlamda hoş değil. Yani parti üzerinden bir belediyeyi alkışlamak ya da alkışlatmaya başlamak… Yani ben, beni çok sevdiğini düşünüyorum. Takip ediyor yani. Hizmetlerimi takip ediyor. Umudumu artıran bir başka şey; gerçekten 40 bin tableti Rize’ye gidip konuşan Cumhurbaşkanı. Takip ediyor beni. Hemşehri duygusuyla, İstanbullu olarak takip ediyor. Müteşekkirim. İnşallah şu otobüs imzasını atsın da biran evvel otobüslerimize de alalım.”
Ne olmuştu?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ek bina açılış töreninde Şahinbey Belediyesi'ne övgüler yağdırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 40.000 tablet dağıtmakla övündüğünü hatırlatarak ' 3,5 milyon öğrencinin olduğu İstanbul'da 40.000 tablet dağıttık diye övünüyorlar. Bizim sadece Şahinbey Belediyemiz 40.000 tablet dağıttı.' diye konuşmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.