Gaziantep Valisi Gül: "Model fabrikaların en güzeli ve en büyüğü Gaziantep'te olacak"

Gaziantep Valisi Gül: "Model fabrikaların en güzeli ve en büyüğü Gaziantep'te olacak"
Gaziantep Valisi Gül:

Gaziantep Valisi Davut Gül,kentte faaliyete başlayan "ModelFabrika"nın Türkiye'de alanındaki en büyük tesis olacağını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Davut Gül, beraberindekiGaziantep Sanayi Odası (GSO) Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, GSOBaşkanı Adnan Ünverdi, İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Bölge Koordinatörü Hamit Doğan ve Saha Koordinatörü Seraceddin Yüzgülen ile tesisi gezerek incelemelerde bulundu.

Gül,Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğü, GSOve UNDP iş birliğinde, Avrupa Birliği'nin finansal desteğiyleimalat sanayisinde üretim verimliliğinin artırılması ve Endüstri 4.0'ın sağlanması amacıyla kurulan tesisinGaziantep ve Türkiye ekonomisi için önemli bir işlevi yerine getireceğini ifade etti.

Kurulan tesisin alanındaki önemli yatırımlardan birisi olduğuna dikkati çeken Gül, şunları kaydetti:

"Burası çok güzel bir tesis ve bu merkezden dünyada 24 tane var, 7 tanesi Türkiye'de bulunuyor. Zaten ülkemizde olan model fabrikaların en güzeli ve en büyüğü Gaziantep’te olacak.Başta Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank olmak üzere emeği geçen tümekibe teşekkür ediyorum. Çok güzel bir tesis olmuş. Bu merkezde, başta KOBİ'ler olmak üzere üretim yapan her işletmenin, her fabrikanın üretim zincirlerinin daha verimli olabilmesi, katma değerin ortaya çıkabilmesi, israfın ortadan kalkması için üniversiteler ve uzmanlarla iş birliği içerisinde danışmanlık hizmeti veriliyor. Sanayicilerimizin ve üretim yapan herkesin burayı görmesini tavsiye ediyorum."

GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu datesis sayesinde kenttehem verimliliğin artacağınıhem deşehrinçok daha ileri noktalara taşınacağını vurguladı.

- Tesis hakkında

Türkiye'de Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi (Model Fabrika) kurulması amacını taşıyan proje kapsamındaki Gaziantep Model Fabrika,Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğinde hayata geçirildi.

Modelfabrikada gerçek bir ürünün, üretim süreçleri üzerinden hazırlanan teorik ve uygulamalı müfredat ile enerji verimliliğinden liderliğe, süreç yönetiminden değişim psikolojisine toplam 22 farklı modül ile yalın üretim ve Endüstri 4.0 yolunda yaşanması gereken dönüşüm anlatılıyor. Bunun yanında üretimin her evresi işletmelerin karar vericilerine ve liderlerine uygulatarak deneyim sağlanıyor ve kendi işletmelerinde dönüşümü başlatmaları için yol gösterici oluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.