"Düzbağ var ama yinede tasarruf şart oldu..."

"Düzbağ var ama yinede tasarruf şart oldu..."
Kış kuraklığının yaşandığı Gaziantep’te, yağışların yetersizliği su tasarrufu konusunu gündeme taşıyor. Su kaynakları yönünden fakir olan Gaziantep’in su sorununun çözümü için Düzbağ Projesi’nin hayata geçirilmesi ile su sorunu yaşanmazken, suyun tasarruflu kullanılması konusunda GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, vatandaşlara uyarılarda bulundu.

2020 yılında başlayan kış kuraklığı etkisini sürdürüyor. Yeterli miktar yağış düşmemesi nedeniyle yaşanan kuraklık ile birlikte pek çok kentte su sorunu yaşanıyor. Gaziantep’in durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, Düzbağ Projesi ile birlikte kentte su sorunu yaşanmadığını kaydetti.
“PANDEMİ DÖNEMİNDE SU TÜKETİMİ ARTTI”
Sönmezler, “Gaziantep’te su sorunu yok diye suyu gelişi güzel kullanmamız doğru değil. Yaşamın her alanında su tasarrufunu sağlamamız gerekiyor. Suyu günlük yaşamımızda dikkatli bir şekilde yeteri kadar kullanmamız gerekiyor. Pandemi nedeniyle artan su kullanımı karşısında ülkemizde bugün itibaren su sorunu yaşanmaya başlandı. Ölümcül virüsle mücadele kapsamında ve kış aylarında olmamıza rağmen kentimizde su kullanımında halen önemli bir artış gözleniyor. Vatandaşlarımız suyu ihtiyaçları oranında kullansınlar. Musluktan boş yere akan tek bir damla suya bile ülkemiz gelecek yıllarda ihtiyaç duyabilir.”
“KÜRESEL ISINMA, KURAKLIĞI ETKİLEDİ”
Küresel ısınma ile birlikte kuraklık sorununun arttığını kaydeden Sönmezler, “Aynı durum bölgemizde bulunan diğer illerde de yaşanmakta. Kuraklık nedeniyle GASKİ Genel Müdürlüğümüz sorumluluk sahası içerisinde bulunan bazı kuyu ve kaynakların kuruduğunu, bazılarının ise verimlerinin azaldığını veya su seviyelerinin düştüğünü gördü. Düzbağ Projesi ile Gaziantep’in su sorunu önemli ölçüde çözüldü.”
“SUYUMUZU KORUYALIM”
Su kullanımında tasarrufun şart olduğunu kaydeden Sönmezler, “Mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımız tarafından içme suyu ile bağ-bahçe sulama yapılmaması gerekiyor. Muslukların açık bırakılmaması, bulaşıkların makinede yıkanması, gereksiz yere sifon çekilmemesi lazım. Diş fırçalarken musluğun kapatılması, daha kısa duş alınması, kısacası “Suyunuzu Boşa Harcamayın, Suyumuzu Birlikte Koruyalım” sloganı çerçevesinde daha duyarlı olunmasını arzuluyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.