Gaziantep'te Yeni OSB Ve Konut Alanında Büyük Atılım

Gaziantep'te Yeni OSB Ve Konut Alanında Büyük Atılım
Şahinbey bölgesinde oluşturulacak yeni organize sanayi bölgesi ve konut alanı için geri sayım başladı. Alanda 50 bin konutun yapılması ve yeni organize sanayi bölgesinde 50 bin kişinin istihdam edilmesi planlanıyor.

Gaziantep Valisi Davut Gül ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey bölgesindeki yeni OSB ve konut alanı rezerv arazilerinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Alanda 50 bin konutun yapılması ve yeni organize sanayi bölgesinde 50 bin kişinin istihdam edilmesi planlanıyor.

VALİ GÜL: BİRİNCİ ADIM ARSA

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile birlikte alanda inceleme yapan Vali Davut Gül, proje için ilk adımın altyapı sorunu olmayan uygun arsa tahsis edilmesi olduğunu vurguladı. Gül, yaptığı açıklamada, "Gaziantep’te kentsel dönüşümü gerçekleştirip herkesin uygun şartlarda güvenli ve ucuz konuta erişmesinin birinci adımı arsa üretmektir. Yatırımcının ilave istihdam oluşturmasının ilk adımı da alt yapı sorunu olmayan uygun arsa tahsis edilmesidir. 50 bin konut 50 bin istihdam" ifadelerini kullandı.



ŞAHİN: AMACIMIZ HEM İSTİHDAMI ARTTIRMAK HEM DE KONUT İHTİYACINI KARŞILAMAK

Bölgede incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise şu açıklamayı yaptı: Gazi şehrimiz üreten ve gelişen bir şehir. Valimiz Davut Gül ile birlikte Şahinbey bölgemizde yeni konut rezerv alanı ve yeni OSB alanını inceledik. Amacımız hem istihdamı arttırmak hem de konut ihtiyacını karşılamak. Şehir içi trafiği rahatlatmak için de yeni çevre yolları bağlantılarını planlıyoruz. Yeni kurulacak OSB’leri çevre yolları ile bağlayıp ulaşım ve trafik sorununu çözmeyi hedefliyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.