Bişektomi Nedir?

Bişektomi Nedir?
Daha etkileyici bir yüz yapısına sahip olmak isteyen insanların tercihi bişektomi.

Teknolojik gelişmelere dur diyemediğimiz bir dönemde yaşıyoruz. Bu açıdan, en büyük değişim ve dönüşümlerin yaşandığı sektörlerin başında estetik sektörü geliyor. Her gün televizyonda seyrettiğimiz, sinemada gördüğümüz, sokakta dikkatimizi çeken kadın ve erkek demeden her kesimden insanın estetik operasyonlarına dahil olduğunu biliyor muydunuz? Bişektomi ameliyatı da bu estetik müdahalelerinden biri olarak bilinmektedir. Daha etkileyici bir yüz yapısına sahip olmak isteyen insanların tercihi olan bişektomi ameliyatı sayesinde, etkileyici ve ilgi çekici bir yüz yapısına sahip olabilirsiniz.

Bişektomi Nasıl Yapılır?

Sıklıkla Hollywood yanağı denilen bişektomi de yanağın içinde bulunan bichat yağ torbalarından yağ alınarak elmacık kemiği daha fazla ön plana çıkarılmaya çalışılır. Elmacık kemiklerinin güzellik olgusu olarak sayılabilmesi bir günde olmadı. Birkaç ayda da meydana gelmedi. Amerikan kültür endüstrisinin en önemli aygıtı olarak bilinen Holywood film camiasında rol alan kadın ve erkek oyuncuların çoğunluğu elmas yüz şekline sahipti. Hatta öyle ki bir yerden sonra Hollywood’da film çevirebilmek için elmas yüze sahip olma takıntısı olduğunu düşünmeye başlamış olabilirsiniz, doğal olarak. Yine de hemen hemen her oyuncuda belirgin bir şekilde görünen bu yüz şeklinin ardından bir estetik müdahale çıkmaz mı? İşte o gün bu gündür bişektomi hayatımızın bir parçası oldu. Her geçen gün tanıdıklarımızın, yakınlarımızın ve televizyonda takip ettiğimiz ünlü simaların bişektomi ameliyatı yaptırdığına şahit oluyoruz. Bişektomi öncesi sonrası değişimleri o kadar fazla ki. Özellikle, ekranların sevilen bir yüzü olan Hande Erçel’in bişektomi operasyonu sonrası yüzünde meydana gelen değişim uzun süre boyunca envaiçeşit magazin programında konuşulmuştu. Doğrusunu söylemek gerekirse, yeni Hande Erçel’in eskiye kıyasla daha ilgi çekici olduğu aşikâr.

Bişektomi Ameliyatı Öncesi Sonrası

Bişektomi ameliyatına karar verdiyseniz uygulamanız gereken birtakım mühim kurallar bulunuyor. Bunlardan ilki, eğer sigara veya alkol kullanıyorsanız bir süreliğine bunu askıya almanız olacaktır. Bişektomi ameliyatı öncesi sonrası en yüksek verimi alabilmek ve sağlığınız açısından faydalı bir işlemde bulunabilmek için sigara veya alkol kullanımını bir süre boş vermelisiniz. Bunun dışında, ameliyat gününe kadar ağız temizliğinizi dikkatli bir şekilde yapmanız tavsiye ediliyor. Son olarak, ameliyat sonrası herhangi bir ağırlıktan veya yükten kaçınmalısınız. Bir süreliğine basınçlı ortamlara girmemelisiniz. Hatta uçak seyahatinde bulunacaksanız, bunu da erteleyebilirsiniz.

Bişektomi Nasıl Yapılıyor?

Ameliyat günü gelip çattığında randevu aldığınız kuruma gidip hızla lokal anestezi yaptıracaksınız. Bişektomi, ayakta yapılan bir ameliyat olarak bilindiği için ve aynı gün içerisinde taburcu olduğunuz için genel anestezi yerine lokal anestezi tercih edilmektedir. Yanak bölgeniz acıya ve kesiye karşı duyarsız hale getirildikten sonra hekiminiz, yanağınızın iç bölgesine veya dış bölgesine kesiler atarak buradan bichat adını verdiğimiz yap depolarına ulaşır ve bu bölgeden yağ çekmeye başlar. Hollywood yanağı ile bişektomi arasındaki en temel fark tam olarak bu noktada başlıyor. Bichat dokusundan yağ alındıktan sonra bu bölgeye forseps tekniği ile doğal bir görünüm kazandırılmaya çalışılır. Hemen akabinde kesi atılan yerlere dikiş atılır ve bir tür basınç bandajı yanağınızı çevreleyecek şekilde uzman ekip tarafından sarılmış olur. Bu işlemden sonra hekiminiz, kullanmanız için bir grup ilaç ve antibiyotik tavsiyesinde bulunacaktır. Antibiyotik kullanımındaki temel maksat, kesi atılan bölgede enfeksiyon oluşmamasından ileri geliyor. Ameliyat olduktan sonraki 3 gün boyunca her türlü ağır işten kaçınmalısınız. İlk 5 gün boyunca yumuşak gıda, yani lif oranı yüksek gıda tüketebilirsiniz. İlk 14 gün içerisinde de yanak bölgenizde iyileşmeler artık gözle görülür hale gelmeye başlayacaktır. Bundan sonra kum saati geriye döner ve iyileşme süreciniz hızla başlar. İlk birkaç ay içerisinde de bişektomi oturmaya başlar.

Bişektomi Fiyatları 2021

Bişektomi tekniği hakkında internette yapılan araştırmaların büyük çoğunluğu fiyat üzerine. Bişektomi fiyatı belirlenirken fiyata etki eden birçok unsur bulunmaktadır. Bu yüzden kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilmektedir.

Kaynak: https://estetikbilgileri.com/bisektomi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.