Windows Hosting mi Linux Hosting mi Sizin İçin Uygun?

Windows Hosting mi Linux Hosting mi Sizin İçin Uygun?
Hangi işletim sisteminin ihtiyaçlarınızı en iyi şekilde karşılayacağını anlayabilmeniz için her ikisinin de özelliklerini ve benzerliklerini karşılaştırabilirsiniz.

Web hosting için hangi işletim sisteminin kullanılacağına karar verirken iki büyük rakip söz konusudur: Linux ve Windows. Linux, genel olarak daha çok tercih edilen işletim sistemi olsa da marka prestiji ve Microsoft ürünlerine olan aşinalık nedeniyle çoğu insan Windows’a çekilir.

Her iki işletim sisteminin de bir dizi avantaja sahip olması belirli görevleri diğerlerinden daha iyi yerine getirebilecekleri anlamına gelir. Bu nedenle birini en iyi diğerini en kötü gibi göstermek doğru bir yaklaşım olamaz.

Hangi işletim sisteminin ihtiyaçlarınızı en iyi şekilde karşılayacağını anlayabilmeniz için her ikisinin de özelliklerini ve benzerliklerini sıralayalım.

Linux Hosting’in Özellikleri

  • Linux, açık kaynaklı bir işletim sistemidir. Açık kaynak, kaynak kodunun serbestçe kullanılabileceği, değiştirilebileceği ve yeniden dağıtılabileceği anlamına gelir. Bu, hosting sağlayıcılarının lisans maliyetini hosting paketlerine yansıtmayacağı ve Windows’a kıyasla, hizmetleri için çok daha düşük maliyetler sunacağı anlamına gelir.
  • Linux, kısıtlı bütçesi olanlar için daha erişilebilir olsa da Linux’ta temel işlevlerin gerçekleştirilmesi, komut satırı aracılığıyla yapılır. Bunun için elbette ki bir uzmandan yardım almayı düşünebilirsiniz ancak bu başlangıçtaki fiyat avantajını anlamsız kılacaktır.
  • Linux’ta ustalaşabilirseniz, son derece güçlü ve esnek bir işletim sisteminin tam erişimine sahip olursunuz, ayrıca sunucuları ve yazılımları Windows’dakinden çok daha kolay değiştirebilirsiniz.
  • Linux, basit bir kişisel blog ya da karmaşık bir e-ticaret sitesi farketmez hayal edebileceğiniz hemen hemen her tür web sitesini destekleyebilir ve daha fazla özelleştirmeye izin verir. WordPress, Python veya Perl gibi uygulamaları kullanmak istiyorsanız, Linux en iyi seçeneğiniz olacaktır, bu işletim sistemi ayrıca PHP ve MySQL’i bir kombinasyon olarak çalıştırmada özellikle ustadır. Windows; PHP ve MySQL’i de işleyebilir, ancak Linux bu iki format göz önünde bulundurularak tasarlanmıştır.

Linux Hosting Paketlerini incelemek için tıklayınız!

Windows Hosting’in Özellikleri

  • Windows web hosting paketleri, Windows işletim sistemi açık kaynaklı olmadığından ve bu nedenle lisans ücretlerine tabi olduğundan, genellikle Linux ‘tan daha pahalıdır. Genellikle yüksek BT ​​bütçelerine sahip büyük kuruluşlar Windows’u tercih etmektedir. Çoğu küçük ve orta ölçekli işletme ise düşük maliyet nedeniyle Linux barındırmayı tercih eder.
  • Windows hosting, Microsoft ürünleriyle daha uyumlu oluğundan işletmeler tarafından yaygın olarak benimsenmiştir.
  • Windows tabanlı bir sunucu paketinin en büyük avantajlarından biri erişilebilirliğidir: Uzak masaüstü sistemindeki sezgisel ve güçlü arayüz, tecrübesiz kişilerin bile görevleri güvenle yerine getirmesine olanak tanır. Bu nedenle, kullanım kolaylığı söz konusu olduğunda Windows’un avantajlı olduğu açıktır.
  • Linux, WordPress gibi bir uygulamada çok daha sorunsuz bir performans sunar. Bir web sitesi ASP, .NET, Microsoft Access veya Microsoft SQL Server dosyalarını kullanıyorsa, Windows’u seçmesi gerekir. ASP.NET güçlü bir komut dosyası çerçevesidir, bu nedenle Windows bu durumda kötü bir seçenek değildir.

Linux ve Windows Hosting’in Benzerlikleri


Windows ve Linux birçok benzer özelliğe sahiptir ve çoğu temel görev için uyumludurlar.

  • Her ikisi de PHP ve MySQL’i barındırabilir, ancak yukarıda bahsedildiği gibi Linux ikisini çalıştırmada daha yetkindir.
  • Safari veya Chrome gibi bir web tarayıcısından hesabınıza eriştiğinizden her iki işletim sistemi için de kullanıcı hesaplarını barındırmak basittir. Windows barındırma hesabınızı Mac’ten veya Linux barındırma hesabınızı Windows dizüstü bilgisayardan yönetebilirsiniz.
  • Her işletim sistemi de genellikle güvenilir olduğundan web barındırma için en popüler seçenekler haline gelmişlerdir. Microsoft, Windows Server 2016 Credential Guard ve korumalı sanal makinelerin eklemeleri sayesinde son yıllarda işletim sisteminin güvenliğinde önemli ilerleme kaydetmiştir. Linux birkaç kaynakla çalışır ve bu nedenle hızlı ve güvenli bir şekilde çalışabilir.

Sonuç

Etkili arayüz ve ASP.NET çalıştırma yeteneği göz önüne alındığında, Windows yeni başlayanlar için daha az korkutucu görünebilir, kurumsal ortamlarda da daha fazla tercih edilir. Linux ise komut satırlarına ve sunucu modifikasyonlarında teknik bilgisine güvenen ve harcamalarını azaltmak isteyenler için önerilen seçenektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.