Son Dakika...Gaziantep'te Normalleşme Sürecinde Toplu Taşımada Araç Sıkıntısı Sürüyor...

Son Dakika...Gaziantep'te Normalleşme Sürecinde Toplu Taşımada Araç Sıkıntısı Sürüyor...
Normalleşme Süreci’nin devam ettiği Gaziantep’te, toplu taşıma araçlarında yoğunluk sorunu yaşanıyor. Kent genelinde faaliyet gösteren Büyükşehir Belediyesine ait ulaşım araçları ve Özel Halk Otobüslerinde, okulların açılması ile birlikte yoğunlukların arttığı, araçların ise yetersiz kaldığı görüldü.

Koronavirüs Salgınının etkileri devam ediyor. Yaklaşık bir yıldır etkisini sürdüren salgın nedeniyle toplu taşıma araçlarına yolcu taşıma sınırlaması getirilmişti. Salgına karşı alınan tedbirler kapsamında uygulanan yolcu sınırlaması, Gaziantep’te toplu taşıma hizmeti sunan esnafı olumsuz etkiledi. Her gün yüz binlerce yolcunun kullandığı toplu taşıma araçlarında, yolcu kısıtlaması ile yolcu sayısında yaşanan düşüş, esnafın sorunlarının artmasına neden oldu.

ARAÇLARDA YOĞUNLUK ARTTI

Kent genelinde 2 Mart tarihinde başlayan Normalleşme Süreci ile birlikte okullarda yüz yüze eğitim başladı. Okullarda eğitimin başlaması ile birlikte toplu taşıma araçlarında yoğunluklar arttı. Sabah saatlerinde çocuklarını okullarına götürmek isteyen veliler, toplu taşıma araçlarına akın etti. Erken saatlerde, hem işe gitmek isteyen vatandaşların hem de okula giden veli ve çocukların toplu taşıma araçlarına binmesi ile ulaşım araçlarının yetersiz kalmasına neden oldu.

ARAÇ SAYISI ARTMALI

Kent genelinde toplu taşıma araçlarında ayakta yolcu alımının kısıtlanması nedeniyle de araç sayısının artırılması isteminde bulunan vatandaşlar, pandemi nedeniyle araçlarda yolcu kapasitesinin kısıtlandığını hatırlattı. Vatandaşlar, “İl genelinde ulaşım araçlarının yetersizliği noktasında sıkıntılar yaşanıyor. Özellikle sabahın erken saatlerinde işlerine gitmek isteyen insanlar, ulaşım araçlarının az olması, yolcu kısıtlaması nedeniyle güçlüklerle karşılaşıyor. Bu noktada, ulaşım araçlarının sayısının artırılması noktasında çalışma yapılmasını bekliyoruz” diye konuştular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.