Gaziantep'te sağlıkçılara saldırının ardı arkası kesilmiyor: 3 yaralı...Acil Serviste Şiddet

Gaziantep'te sağlıkçılara saldırının ardı arkası kesilmiyor: 3 yaralı...Acil Serviste Şiddet
"Gaziantep'te bir hastanenin acil servisini basan alkollü baba ve çocukları ortalığı savaş alanına çevirdiler. Saldırı sırasında görevli 3 sağlık personelini darp ederek dişini kırdılar."

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet bir türlü hız kesmiyor. Bunun en sonuncusu Gaziantep'te yaşandı. İddiaya göre Muzaffer B. ismili bir şahıs alkol aldıktan sonra yere düşerek yaralandı. Çocukları tarafından Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde bulunan özel bir hastanenin acil servisine getirildi. İl muayenenin ardından pansuman odasına yönlendirildi.

Pansuman yapılmak için Muzaffer B. ve çocukları odaya girmek istediler. Ancak acil serviste bulunan Resüsitasyon odasında bir başka bayan hasta varken hasta mahremiyetini korumak açısından görevliler içeri almayarak beklemeleri gerektiğini söylediler.

Yaklaşık 7-8 kişi oldukları öğrenilen hasta ve yakınları görevlilere hakaret ve küfürler yağdırarak saldırdılar. Adeta savaş alanına çevrilen acil serviste görevli erkek hemşirelerden Sinan Şahin, Furkan Arslan ve Kadir Güneş'e acımasızca tekme ve yumruklarla saldırdılar. Saldırı sırasında Sağlık Çalışanlarının çeşitli yerlerinden darp edilirken, Furkan Arslan isimli erkek hemşirenin dişi kırıldığı öğrenildi.

Sağlık çalışanlarına yönelik saldırı sırasında yaralanan 3 erkek hemşire Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesinden aldıkları darp sonrası şikayetci olmak için bölge karakoluna giderek ifade verdikleri öğrenildi.

Özel Hastanenin acil servisinde yaşanan sağlıkçılara yönelik saldırının ardından hastane yetkililerinden bilgi alan İl Sağlık Müdürü Umut Mutlu Tiryaki yaralanan sağlıkçılara ve yöneticilere geçmiş olsun dileklerinde bulunduğu öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği, olaya karışan saldırganlarının gözaltına alınarak ifadelerinin alınmalarına başlandığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.