Rektör Prof. Dr. Dereli’nin “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” Mesajı

Rektör Prof. Dr. Dereli’nin  “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”  Mesajı
Rektör Prof. Dr. Dereli’nin “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” Mesajı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Basın sektörü çalışanlarının haklarını düzenleyen Basın İş Kanunu´nun yürürlüğe girdiği 1961 yılından bu yana 10 Ocak gününün “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlandığını hatırlatan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Günümüzde, doğru ve tarafsız bilgi ve haberlere en hızlı şekilde ulaşmanın her zamankinden daha önemli bir hale geldiği yadsınamaz bir gerçek olup, basın mensuplarımız bu kapsamda toplumun objektif ve duyarlı bir biçimde aydınlatılmasında büyük sorumluluklar üstelenmiştir. Bu sorumluluk bilinciyle görevlerini fedakârca icra eden gazetecilerimiz, kaleme aldıkları yazılar ve hazırladıkları haberlerle toplumun gören gözü ve işiten kulağı olarak her türlü takdiri hak etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle; başta bugüne değin Gaziantep’teki yükseköğretim ekosisteminin gelişmesine katkı sağlayan yerel basın çalışanları olmak üzere, tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü içtenlikle kutlarım”.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.