Yurtdışına Yerleşmek Tatile Gitmekten Neden Farklı?

Yurtdışına Yerleşmek Tatile Gitmekten Neden Farklı?

Yurtdışında yaşamak ve yurtdışında tatil yapmak insanların en çok merak ettiği konulardan olsa da bu iki konu arasında çok ciddi farklılıklar olduğundan söz etmek gerekir. Zira bir ülkeyi gezme amacı ile ziyaret etmekle o ülkede sürekli kalmak aynı şeyleri ifade etmez. Neden mi? Bu konuda sıralanabilecek birçok unsur var!

Sizler için hazırladığımız bu yazıda yurtdışında yaşamak ile yurtdışına tatile gitmek arasındaki farklılıkları açıklayacağız. Bu sayede gezmeye gittiğiniz ve sizi oldukça etkileyen ülkede yaşamanın da etkileyici olup olmayacağını öğrenme şansı bulabileceksiniz.

Yurtdışında Yaşamak ve Yurtdışına Tatile Gitmek Arasındaki Farklar

Yurtdışına tatile gitmek istediğinizde genellikle ülkenin en ilgi çekici zamanlarını tercih ediyor ve bütçe planlamanızı yaparak birbirinden özel güzellikleri keşfetmeye koyuluyorsunuz. İster bir turla ister tek başınıza gerçekleştireceğiniz seyahatlerde genellikle ülkenin merak edilen kısımlarını ziyaret ediyor ve olumlu özellikleri ile karşılaşıyorsunuz.

Peki, ya olumsuzluklar? Her ülkede yaşamın güllük gülistanlık olmadığı aşikâr değil mi? O halde gelin gezi yaparken çok beğendiğiniz ülkelerde sizi neler bekliyor daha yakından bir göz atalım!

Ekonomik Konular ve İş Bulmak

Gezmek için bir ülkeye gittiğinizde maksimum 7-10 gün arasında bir zaman geçiriyor ve bu zaman dilimi için de birikimlerinizden bir kısmını ayırıyorsunuz.

Gezip eğlenmek için harcadığınız paranın sizin için çok ciddi bir gider olarak görülmemesi nedeni ile de ülkenin enflasyonu veya giderlerindeki yükseklik çok ilginizi çekmez. Ancak bu ülkede yaşamaya başladığınızda enflasyon, işsizlik oranları, alım gücü, bürokratik konular ve sağlık hizmetleri gibi çok önemli detayları düşünmeye başlarsınız.

Yurtdışında yaşamak için yukarıda bahsi geçen bütün detaylara dikkat etmeniz gerektiği gibi bir iş bulup çalışmanız da gerekecektir. Çünkü yeni bir hayat kuracağınız ülkede tutunmak için çalışmanız şart. Aksi takdirde oturum izni almanız çok mümkün olmaz.

Çalışmaya başladığınızda bile farklı problemler önünüze çıkacaktır. Örneğin Türkiye’deki bir yakınınıza para göndermek bile Türkiye’de olduğundan daha zorlu bir süreç haline gelebilir. Neyse ki yıllar ilerledikçe yurtdışından sevdiklerinizle iletişim kurmak ve yurtdışından para gönderme işlemleri de gitgide kolaylaşıyor. Bu konuda linkteki rehber de işlerin nasıl kolaylaştığını size gösterecek. Yine de bunların hepsi sizin adınıza öğrenilmesi gereken yeni konular!

Dil ve Kültürel Farklılıklar

Yeni bir ülkeyi keşfe çıkmak istediğinizde sizin için en değerli konulardan bir tanesi de kültürel çeşitlilik olacaktır. Çünkü kültürel çeşitliliğin sizin için yeni ve dikkat çekici bilgiler olacağı açıktır. Bir turist olarak insanların yaşam tarzlarındaki farklılık gerçekten de değerli olsa da bu ülkede yaşamaya başladığınızda kültürel farklılıkların sizi zorlayacağını ifade etmek gerekir. Benzer sorunun dil ile ilgili de yaşanabileceği açıktır.

Türkiye’den Almanya’ya 1 haftalığına giden birisi için dil bilmemek sorun olmaz.

Ancak Almanya’da aylarca hatta yıllarca yaşama düşünceniz varsa Almanca öğrenmeniz gerekir. Nitekim iletişim kurmak dışında bir işte çalışıyor olacağınızdan dil öğrenmek bu ülkede yaşamak için olmazsa olmazlar arasında yer alacaktır. Almanya’dan para transferi bile sizin için çözmeniz gereken bir mesele halini alabilir.

Yemek Alışkanlıkları

Türk insanı zengin bir mutfak kültüründen kaynaklanan anlayışla genellikle farklı tatlar arayışındadır. Farklıdan kasıt her gün Türk mutfağından bir lezzet hazırlansa 4-5 ay boyunca aynı yemeği yemeden hayatınızı sürdürebilirsiniz. Ancak yurtdışında birçok ükede bu denli zengin bir yemek kültürü yoktur. Zaten Türk insanının da yurtdışında yemek alışkanlıklarını benimsemesi konusunda zorluklar ile karşı karşıya kaldığı bir gerçektir.

Yurtdışı geziniz sırasında beğenmediğiniz menüler nedeni ile yarı aç yarı tok gezmek gezinizi çok da baltalamaz ya da yörenin meşhur bir yemeği size çok lezzetli gelebilir fakat nasıl ki Türkiye’de her gün kebap yenmiyorsa gideceğiniz ülkedeki o beğendiğiniz yemeği de her gün yemeniz mümkün olmaz.

Yurtdışında yaşamaya karar verdiğinizden birbirinden farklı yiyecekleri yemek durumunda kalırsınız. Yemek konusunu kendi maharetlerinizle ortadan kaldırabilmek de bir seçenek olsa da genel manada bu zorluğu yaşayabileceğinizi bilmelisiniz.

Sevdiklerinize Duyacağınız Özlem

Turistik geziler kısa süreli ve sonucunda eve dönüşün var olduğu etkinliklerdir. Süresi ne kadar uzarsa uzasın eve dönecek olmanın verdiği his ailenin çok da özlenmemesine neden olabilir. Ancak aylarca hatta yıllarca ailenizi ve sevdiklerinizi göremeyecek oluşunuz yurtdışında yaşamanın sizin için oldukça zorlu bir serüvene dönüşmesine neden olacaktır.

Bu durumda kararınızı vermeden önce yapmanız gereken en önemli şey aileniz ve sevdiklerinize duyacağınız özlemi dikkate alarak karar vermektir. Bu noktada taşınacağınız ülkeden ve hatta şehirden Türkiye’ye doğrudan uçuşların olup olmadığını da dikkate almanız gerekebilir. Yurtdışına taşınma sürecinde Yurtdışındayız gibi yurtdışında yaşam odaklı siteler de aklınızdaki soru işaretlerini gidermek konusunda size yardımcı olabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.