Şehit eşi ve kardeşinin anılarını evinde yaşatıyor

Şehit eşi ve kardeşinin anılarını evinde yaşatıyor
- Yaklaşık 6 yıl önce polis kardeşini terör saldırısında şehit veren Seher Dinç'in 1,5 sene önce de eşi şehit düştü- Evinin odasını eşi ve kardeşinin eşyalarıyla süsleyip adeta müze haline getiren Seher Dinç, yaşadığı gurur ve hüznü gözyaşları arasında anlatıyor- Seher Dinç:- "Ben bir evde 2 şehit olmaz derdim. Acısı kadar gururu da çok büyük. Allah, şehadetlerini kabul etsin"- "Bana dediler ki 'Eşyaları ihtiyaç sahiplerine ver, acın azalsın.' Vermem dedim, çünkü onlar eşimin ve kardeşimin hatıralarıyla dol

Yaklaşık 4 yıl arayla önce kardeşive eşişehit düşen Seher Dinç, üç çocuğuyla Gaziantep'te gururla yaşamını sürdürüyor.

Seher Dinç, "Canımdan bir parça dediği" polis memuru kardeşi Hasan Aslan'ı2015 yılındaŞırnak'ın Silopi ilçesinde devriye görevi yürüten zırhlı polis aracınaPKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda kaybetti.

Kardeşinin üzüntüsünü yaşarken, yaklaşık 1,5 yıl öncebenzer bir acıyla dahakarşılaşan Dinç, jandarma uzman çavuş olan eşiBünyamin Dinç'izırhlı aracın devrilmesi sonucu kaybetti.

"Hem şehit eşi hem de şehit ablası olmanın üzüntüsü ile gururunu yaşayan" Dinç, anılarını evinin salonunda yaşatıyor.

Eşi ve kardeşinin fotoğraflarının yanı sıra elbise, kep, tespih, telefon, cüzdan, el çantası gibi kişisel eşyalarını camlı bölmelerde ayrı ayrı sergileyen Dinç'in en büyük hayali,daha geniş bir yerde eşi ve kardeşinin yadigarlarınısergileyebilmek.

Seher Dinç, AA muhabirine,eşi vekardeşinin yaklaşık 4 yıl arayla şehit olduklarını söyledi.

Gözyaşları eşliğinde duygularını dile getiren Dinç, "Hem çok acı hem de çok gurur verici. Ailemizde 2 şehit var. Ben bir evde 2 şehit olmaz derdim. Acısı kadar gururu da çok büyük. Allah, şehadetlerini kabul etsin. Eşimle ben, kardeşime4 yıl boyunca ağladık. Eşim, kardeşimi çok severdi. Eşimin tesellisiyle kardeşime dayanabiliyordum. Aynı kader eşimin de başına geldi. İkisi de benim dayanağımdı. Kardeşimle birçok hayalim vardı ama nasip olmadı." dedi.

- Eşinin sevdiği yemeği 16 aydır yapamıyor

Kardeşin şehadet haberini aldığındaeşinin kendisine çok büyük destek olduğunu aktaran Dinç, şöyle devam etti:

"Kardeşim şehit olmadan önce kendisiyle sürekli iletişim halindeydik. O akşam3 şehit haberini aldım. Eşim, 'Hasan'ı arayalım.' dedi, aramak istemedim ve 'Ya bana efendim abla demezse!' dedim. Korkumdan arayamadım. Daha sonra iki çocuk babası Hasan'ın şehit haberini görünce yıkıldım. Kardeşimi şehit olmadan 40 gün öncesine kadar görmedim.

Eşim göreve gitmeden önce kendisine çok sevdiği dolmadan yaptım. Benden 2 çatal istedi. Çok sevdiği arkadaşı Kadir ile yiyecekmiş. Ama o gün ikisi de şehit oldu.Eşim dolmayı çok severdi. O gece arkadaşı Kadir ile şehit oldu. Ben 16 aydır dolma yapamıyorum. Gerçekten çok zor. Artık kardeşim de eşim de yok. Kardeşimle çok iyi anlaşırdık. Beni haftada iki kez arardı. Eşim de 'Öğlene kadar evde olurum.' dedi ve kendisini bekledim. İki kere ambulans kapıma geldi. Onların yokluğunaalışmak çok zor. "

-"Eşyaları ömür boyu saklayacağım"

Eşi ve kardeşinin eşyalarını evinin salonundaki bir bölümünde sergileyen Dinç, şunları kaydetti:

"Bana dediler ki, 'Eşyaları ihtiyaç sahiplerine ver, acın azalsın.'Vermem dedim, çünkü onlar eşimin ve kardeşimin hatıralarıyla dolu. Eşim üşüdüğünde hırkasını hemen giyerdi. Ben o hırkayı nasıl vereyim. Eşyaları muhafaza etmek için daha büyük bir yer yapmak istiyorum. Eşyaları ömür boyu saklayacağım. Hiçbir şeyi atmaya kıyamam. Ne olursa olsun kimseye de veremem. Eşim ve kardeşimin günlük fotoğraflarına bakıyorum. Eşimin telefonunaher gece bakıp ağlıyorum."

Terörün kısa zamanda sona ermesini temenni eden Dinç, "İnşallah çocuklar babalarından ayrılmaz. Eşler de yarım kalmaz. Bir insan şehit olduğunda aile de yarım kalıyor. Hiçbir şey eşinin insanın yanında olması kadar mutlu etmiyor." diye konuştu.

Şehit Bünyamin Dinç'in kızı 11 yaşındaki Zeynep Gökçe Dinç ise babasını çok özlediğini belirterek, "Babamınfotoğraflarını her gün öpüp kokluyorum. İnsan üzülüyor ama gururlanıyor da. Babamı çok özlüyorum. " ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.