Kırmızı’ya adım adım

Kırmızı’ya adım adım
Gaziantep’te 14 Şubat - 19 Mart’a kadar korkunç bir vaka yükselişi yaşanırken, 14 Şubat’ta günlük vaka sayımız 78 olurken, 19 Mart’ta 253’e yükselmesi Gaziantep’in koronavirüste adım adım Turuncu’ya değil, Kırmızı’ya doğru koştuğu tespit edildi.

Gaziantep’te 14 Şubat - 19 Mart’a kadar korkunç bir vaka yükselişi yaşanırken, 14 Şubat’ta günlük vaka sayımız 78 olurken, 19 Mart’ta 253’e yükselmesi Gaziantep’in koronavirüste adım adım Turuncu’ya değil, Kırmızı’ya doğru koştuğu tespit edildi. Vali Gül, “Acil tedbirler almazsak, Gaziantep Kırmızı yasaklarla karşılaşabilir. Ben ne kadar söylüyorsam, vatandaş bildiğini yapıyor.” dedi.
BİR AYLIK TABLO NASIL KÖTÜYE GİTTİ?
14-19 Şubat tarihleri arasında günlük vaka sayısı ortalama 78 olurken, 15-21 Şubat’ta 100, 22-26 Şubat’ta 105, 27 Şubat - 5 Mart’ta 130, 6-12 Mart’ta 200 ve son hafta 13-19 Mart tarihleri arasında günlük vaka 253’e yükselmesi, Gaziantep’in koronavirüs haritasında yerini Sarı’dan bu tablo eğer önümüzdeki haftada aynı giderse, Kırmızı olabileceğinin sinyalini verdiği belirtildi.
KIRMIZI YASAKLAR NE?
Sağlık Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu genelgeye göre, yüksek riskli yasaklardaki kırmızı haritaya göre, günlük olarak saat 21.00 ile 05.00 arasın sokağa çıkma yasağı devam ederken, Pazar günüde tam gün sokağa çıkma yasağı uygulaması yapılacak. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde liselerde yüz yüze sınavlar yapılabilecek. Okul öncesi, ilkokullar, 8.ve 12 sınıflar açık Ortaokullar kapalı. Liselerde yüz yüze sınavlar . Kafe ve restoranlar kapalı. Nikah salonlarıda Cumartesi günü açık olacak ve 50 kişilik HES kodlu nikahlar yapılabileceği öğrenildi. Derneklerin ve odaların genel kurulları yasak. Halı sahalar ve yüzme havuzlarının da kapalı olduğu bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.