Bakbak “Değişim ve Geleceğe Yapılan Yatırım” başlıklı sunum yaptı

Bakbak “Değişim ve Geleceğe Yapılan Yatırım” başlıklı sunum yaptı
Bakbak “Değişim ve Geleceğe Yapılan Yatırım” başlıklı sunum yaptı

2002’de 17 iken, 2019’da tam 67 kat artarak bin 143’e yükseldi” dedi.

Değişen küresel dünyaya uyum sağlamanın ilk koşulunun gençleri bilim ve teknoloji ile buluşturmak olduğunu ifade eden Dr. Derya Bakbak, sunumunda Türkiye’nin bu konuda yaptığı çalışmalara da yer verdi.

“Gelecek neslimiz ne kadar donanımlı yetişirse istikbalimizin o denli parlak olacağının bilinciyle gençlerimizin eğitimini çalışmalarımızda en başa koyuyoruz. TÜBİTAK ve YÖK bu kapsamda büyük projelere imza atıyorlar” diyen Dr. Derya Bakbak sözlerinin devamında TÜBİTAK ve YÖK’ün çalışmalarına da yer verdi,

“Gençlerimizin bilim ve teknoloji alanına dikkatini çeken en büyük çalışmalardan biri TEKNOFEST oldu. Ülkemizin “Milli Teknoloji Hamlesi”e büyük katkı sağlayan TEKNOFEST’e 81 il ve 84 ülkeden 20 bin 197 takım ile 100 binin üzerinde genç müracaat etti. Gaziantep TEKNOFEST için 3 bin 891 proje göndererek rekora imza attı. Gaziantepli gençlerimizle gurur duyuyoruz.”

“TÜBİTAK’ın geliştirdiği dene-yap teknoloji atölyeleri ve peşi sıra açtığımız bilim merkezleri gençlerimiz için bilim yuvası haline gelmiştir. Gençlerimiz elektrikli araç yarışından kodlama yarışmalarına kadar birçok alanda gayret gösteriyorlar. YÖK gençlerimizin eğitimi için birçok alanda doktora ve burs programı başlattı. Doku mühendisliğinden kuantum programlamaya ağ teknolojilerinden yapay zekaya kadar birçok alanda doktora programları ile gençlerimiz istikbalimizi inşa ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Yaptığı sunum esnasında siyasetçinin bu teknolojik değişimin neresinde olduğuna da dikkat çeken Dr. Derya Bakbak,

“Her saniye güncellenen bu çağda yenilikleri belirleyen ve en önemlisi bu yenilikleri gerek kültür gerek toplum anlayışımız içine akredite eden millet Türkiye olacaktır. Bizler siyasetçi olarak kendimizi sürekli geliştirmeli, değişen sisteme ayak uydurmalı ve istikbalimizin inşası için elimizi taşın altına koymalıyız”

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde AK Parti iktidarımızla geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi bu alanda yetiştirerek ülkemizi geleceğin teknoloji üssü haline getireceğiz” dedi.

Sunumunun sonunda büyük alkış toplayan Dr. Derya Bakbak, “AK Parti eğitimin hiç bitmediği bir okuldur. Bugün burada AK davamızın neferleriyle geleceği şekillendirecek teknolojiden bahsetme imkanı bulduk. Bütün dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.