Gaziantepli Ahmet Ümit Bilmez’den zeytin ağacı jesti

Gaziantepli Ahmet Ümit Bilmez’den zeytin ağacı jesti
Gaziantepli Ahmet Ümit Bilmez’den zeytin ağacı jesti

1978 yılından beri işçi elbiseleri, koruyucu malzeme üretimi, ekipmanları ve tekstil promosyonu ürünleri üretimi yapan İES işçi elbiseleri sahibi iş adamı Ahmet Ümit Bilmez, tarafından Şehreküstü mahallesinde çiftçilere dağıtılan 2 bin adet İspanyol Marka zeytin fidanı kendine has özellikleriyle dikkat çekiyor.
İş adamı Ahmet Ümit Bilmez, Dağıtılan İspanyol marka zeytin fidanının, bodur olması sebebiyle toplaması kolay olduğunu, bir yılda ürün elde edildiğini, 3 kilogram zeytine ise bir kilogram yağ verdiğini söyledi.
İspanyol marka zeytin fidanı gerek dayanıklılığı, gerekse verimliliği bakımından toprağa ve ekonomiye yararlı bir ağaç olduğunu kaydeden İş adamı Bilmez, şöyle devam etti; “Günümüzde, yaklaşık 80-100 ağaç/ha’lık dikim sıklığındaki geleneksel (ekstansif) zeytinliklerin verimliliği düşüktür (2.500-3.000 kg/ha). Bu zeytinliklerde, ürün maliyeti (hasat, budama vb.) yüksek, elde edilen gelir ise oldukça azdır. Bu yüzden ekimi yapan ettiği masrafın karşılığını sahi alamamaktadır. İspanyol marka Zeytin ağacı bodur olması, her yıl ütün vermesi ve 3 kğ ürüne. 1 kğ yap vermesiyle bilinen ve daha ekonomik ve verimli bir ağaçtır. Begüm 2 bin adet ağaç dağıttık. Her yol ve fırsat buldukça bu ağaçtan dağıtmaya devam edeceğim.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.