Özel günleri unutan eşe ‘kusurlu’ demek

Özel günleri unutan eşe ‘kusurlu’ demek
Özel günleri unutan eşe ‘kusurlu’ demek

Sevgililer Günü'ne büyük anlamlar yüklemek ne kadar saçma ise bu özel olarak kutlanan günün unutulmasının boşanma sebebi olması da o kadar saçma. Bir kere sevmenin günü yoktur her gündür her andır. Zaten endüstri haline gelmiş kapitalist sistemin bir dayatmasıdır bugün. Şimdi sırf böyle düşünüyorum diye kusurlu mu sayılmalıyım?

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi'nin aldığı kararla sürekli olarak eşini, özel günlerde yalnız bırakan, düğün, davet ve benzeri organizasyonlara katılmayan eşlerin kusurlu olduğuna karar verilmiş. Sevgililer Günü'nü özel olarak kabul etmeyip kutlamayınca kusur işlemiş mi sayılır insan? Sevgililer Günü'nü unutmak boşanma sebebi olana kadar şiddet uygulayan eşin kusurundan bahsetmeli, psikolojik şiddeti normalleştirmemeli, onur kırıcı davranışlarda bulunanları konuşmalıyız. İnanmadığımız kutlamak zorunda olmadığımız günler için de kusurlu sayılmamalıyız.

AŞKLARDA SİNSİ TEHLİKE: LOVE BOMBING

'Her şey o kadar güzel giderken ne oldu da bir anda ilişkimiz bitti?' diyenler sinsi bir tehlikenin farkında olmanız gerekiyor. Günümüz ilişkilerinde son günlerde Love Bombing, Türkçe adıyla sevgi bombardımanı sendromu yaşanıyor. İlişki inanılmaz yükseklikte başlayıp aynı hızda da düşüyor. Pek çoğumuzun başına gelmiştir ancak en çok yapılan hata bu durumun farkında olmadan 'Ben ne yaptım da bitti?' denilen durumdur. Sevgiyi abartanlar önce kendilerini alıştırıp sonrasında bu durumu kendi isteklerine göre kullanabiliyorlar. Kimse suçlu değil, kişilik meselesi. Biri sizi çok sevip göklere çıkartabilir aynı hızla yere de düşürebilir. Mesele manipülatör birine aşık olmamak onun da hesabı olmadığına göre en azından dengede kalmaya çalışmak. Çünkü sizi yüksekliğe alıştıran kişi inişte yanınızda olmayabilir, siz de o kendini geri çektiği an yoksunluk krizine girebilirsiniz. O nedenle love bombing'cilere dikkat edin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.