DEVA Gaziantep’ten liyakat vurgusu

DEVA Gaziantep’ten liyakat vurgusu
DEVA Gaziantep’ten liyakat vurgusu

DEVA Partisi Gaziantep İl Gençlik Çalışmaları Başkanı Avukat Sabri Yağız son dönemde kamu kurumlarında ve üniversitelerde artan torpil iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yağız, hem kamu alımlarında hem de yükseköğretim kurumlarına alımlarla ilgili düzenlemenin yasalarda açık olduğunu belirterek bu yasaları çiğneyerek yapılan alımların suç olacağını söyledi.

Torpil iddialarının ve kişiye özel şartların gençler arasında kendini geliştirme gayretine sekte vurduğunu ifade eden Yağız, “Torpil ve kişiye özel şartlar iddiaları gençlerimizin umutlarını kırıyor. Ne kadar iyi eğitim alırsa alsın ne kadar iyi okullarda okursa okusun kamu alımlarında torpille karşılaşacağını düşünmek gençlerimizin gayretini kırıyor. Bu durum doğrudan toplumsal gelişme ve ilerlemeye karşı bir direnç oluyor. Çünkü bir toplum iyi yetişmiş gençlerin hak ettikleri yerlere gelmesi ve çalışmasıyla ilerler.” dedi.

Gaziantep’teki kamu üniversitelerinin kent için çok önemli bir değer taşıdığını vurgulayan Yağız bu kurumların torpil, kişiye özel sınav şartları ile gündeme gelmesinin gençleri üzdüğünü söyledi.

Yağız, “Y ve Z kuşağı dediğimiz gençler açık iletişimden yana ve sorgulayan araştıran niteliklere sahip. Bu kuşak torpil ve benzeri kayırmalara çok sert refleks gösteriyor. Torpil gençlerimizin gelecek planlarına vurulan büyük bir darbe olarak görülüyor ve çok sert tepki gösteriyorlar” dedi.

“DEVA Partisi olarak hangi kritere göre değerlendirmeye alındığı bilinmeyen, haksız ve adil olmayan neticelere sebebiyet veren mülakat uygulamasına karşı olduğumuzu buradan açıkça ifade ediyoruz.” Diyen Yağız “Mülakat sistemi, üniversiteli gençlerin hayalleriyle, gelecekleriyle dalga geçmek anlamına gelir. Biz, bu tarz haksız uygulamalara, hiçbir şekilde müsaade etmiyoruz, etmeyeceğiz. “ diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.