Gaziantep’in Kültürel Zenginlikleri Dünyaya Duyurulacak!

Gaziantep’in Kültürel Zenginlikleri Dünyaya Duyurulacak!
Gaziantep’in Kültürel Zenginlikleri Dünyaya Duyurulacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Maarif Vakfı arasında imzalanan protokolle hayata geçirilecek ortak projeler çerçevesinde Türkiye’nin kültürü, eğitimi, sanatı ve Gaziantep’in kültürel zenginlikleri tüm dünyaya tanıtılacak.

Eğitim, sağlık, spor, sanat ve kültür alanlarındaki çalışmalarıyla öne çıkan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Maarif Vakfı ile yeni bir protokole imza attı. Törene, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün katıldı. İmzalanan protokol kapsamında Türkiye’nin ihtiyaçları doğrultusunda gerek duyulan alanlarda insan kaynağının yetiştirilmesi desteklenecek. Yurt içinde ve yurt dışında vakıf tarafından verilen hizmet kalitesinin bilinirliği artırılacak. Gaziantep’in kendine has zenginlikleri uluslararası arenada tanıtılacak ve Türkiye’nin eğitim alanındaki zengin tecrübesinin uluslararası alanda yaygınlık, etkinlik ve bilinirlik kazanması sağlanacak.

ŞAHİN: İNSANİ DEĞERLERİ KORUYARAK ÇOĞALTMAK HEDEFİMİZ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye Maarif Vakfı’nın ortaya koyduğu misyon itibariyle çok önemli bir kuruluş olduğunu söyledi.

“Türkiye yalnızca kendi ulusal sınırları içeresinde gerçekleştirdiği faaliyetlerle anlatılacak bir millete sahip değil” diyen Başkan Fatma Şahin, “Gönül coğrafyamız başta olmak üzere bütün dünya ülkelerinin bizden beklentileri var. Bu tek başına bir devletle başarmak mümkün değil, o yüzden Türkiye Maarif Vakfı gibi uluslararası alanda çalışan kuruluşlara ihtiyacımız var. Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün’ün ve ekibinin vizyonu ve liyakati açıkça ortadadır. Biz bu protokolle gücümüzü birleştiriyoruz. Çünkü yerel kalkınma ile insani kalkınma çok önemlidir. Kalkınma yerelde başlıyor. Demokrasi yerelde başlıyor. Gücümüzü birleştirdiğimiz zaman bu performansı artıracak. Verimlilik yükselecek. Koyduğumuz hedeflere çok daha hızlı ulaşma fırsatını elde edeceğiz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yola çıktığımızda ‘hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, önce insan’ dedik. En önemlisi de ‘eğitimde önce insan’ dedik. Bu düsturla insani değerlerin korunmasını ve çoğalmasını hedefliyoruz. Bunun temelinde de şüphesiz beşeri sermaye var. Uzun ince bir mücadele ile bu beşeri sermayenin temelini güçlendirebiliriz. Akşamdan sabaha ne yazık ki bu hedefler gerçekleşmiyor. O yüzden bu önemli yolculukta Türkiye Maarif Vakfı ile bu protokolü imzalamaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek isterim” diye konuştu.

AKGÜN: AMACIMIZ ERDEMLİ VE İYİ İNSANLAR YETİŞTİRMEK

Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün ise şunları söyledi: “Türkiye Maarif Vakfı olarak; kuruluşundan bugüne 52 ülke de eğitim faaliyetlerimize başladık. 43 bin civarında öğrencimiz var. Türkiye adına yurt dışında insanların ortak değerleri etrafında eğitim veriyoruz. Temel amacımız; her yerde dünyanın iyiliği için çalışacak, ilmini ve irfanını insanlığın ve dünyanın barışı ve huzuru için kullanacak olan iyi ve erdemli insanlar yetiştirmektir. Bu amaçla Türkiye’deki pek çok kamu, kurum, kuruluşuyla ve STK’larımıza da iş birlikleri yapıyoruz. Özellikle belediyelerimizle bu konuda iş birlikleri yapıyoruz. Çünkü belediyelerimizin de yurt dışında pek çok kardeş belediyeleri var, iş birlikleri var. İstiyoruz ki Türkiye’nin bu ortak birikimini ve değerlerini, imkanlarını, fırsatlarını beraberce değerlendirelim. Yurt dışında ülkemiz ve milletimiz adına güzel, hayırlı hizmetler yapalım. Bu çerçeve de Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’le de özel bir protokol yapıyoruz. İnşallah ilgilenmiş olduğumuz ortak coğrafyalarda sayın belediye başkanımız ile birlikte güzel hizmetler yapmak nasip olur.”

Protokolün ardından Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin günün anısına birbirlerine hediye takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.