Gaziantepli 10 yaşındaki Irmak katıldığı ilk uluslararası piyano yarışmasında ikinci oldu

Gaziantepli 10 yaşındaki Irmak katıldığı ilk uluslararası piyano yarışmasında ikinci oldu
- ABD'de düzenlenen yarışmaya çevrim içi katılan Irmak Akıncı:- "Bu noktaya kadar geldim asla bırakmam ve devam ettireceğim. Piyano çalmak farklı hissettiriyor"

Gaziantep'te 5yıl önce piyano eğitimi almaya başlayan 10yaşındaki Irmak Akıncı,katıldığı ilk uluslararası yarışmada ikincilik kazanmayı başardı.

Babası Rauf ve ressam annesi Nazlı Akıncı'nın yönlendirmesiyle 5 yaşında piyanoyla tanışanIrmak,müzik aşkı ve çalışkanlığıyla kendini geliştiriyor.

Derslerinden kalan zamanlarında Ferit Ginol Kültür ve Sanat Merkezinde piyano eğitimi alanIrmak, ABD'dedüzenlenenGüney FloridaUluslararasıPiyanoYarışması'na katılmaya hak kazandı.

Yeni tip koronavirüs(Kovid-19) nedeniyle9-10 yaş kategorisindekiyarışmaya çevrim içi katılanIrmak Akıncı,yeteneklerini sergileyerek farklı ülkelerden 30'un üzerindeki yarışmacıarasında ikincilikelde etti.

Katıldığı ilk uluslararası yarışmada ulaştığıbaşarının ardından eğitimlerini daha da yoğunlaştıran Irmak,piyanoda Türkiye'yi başarıyla temsil etmek istiyor.

- "Başarılı olmak için yaptığın işi sevmek çok önemli"

Irmak Akıncı, AA muhabirine, başarılı olmak için çok çalışmak gerektiğini söyledi.

Piyanoyu çok sevdiğini ifade eden Irmak, "Severek çalarsan başarılı olursun.Ben de çokçalışarak ve severek başarılı oldum. İlk defa yer aldığımbu yarışmada Japonya'dan, Rusya'dan katılançok güçlü rakiplerim vardı. 'Kazanabilir miyim?'diye kafam karışıyordu. Günde 6 saat çalışanlar varmış. Ben 3 saat çalıştım.Çok çalışmak gerekiyor.Birden haber gelince çok sevindim." diye konuştu.

Irmak, ilerleyen yıllarda daha iyi başarılar elde etmek istediğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Daha yolun başındayım, yeni başladım.Bu ilk yarışmamdı. Motivasyonumu artırdı.Daha yarışmalara katılacağım. Sanatın,her zaman hayatımdaolmasınıistiyorum. Bu noktaya kadar geldim asla bırakmam ve devam ettireceğim. Piyano çalmak farklı hissettiriyor. Herkesin kişiliği farklı olduğu için kendisiniifade etme yöntemi defarklı. Ben piyano çalarken kendimi çok mutlu hissediyorum. Yaşıtlarım da çalınca mutlu olabilir.Önemli olan isteyerek çalmaları.Ben severek, isteyerek çalıyorum.Hem motivasyon sağlıyor. Başarılı olmak için yaptığın işi sevmek çok önemli. Ailem başta olmak üzere herkes bana çok destek oldu. Başarımdan dolayı çok mutlu oldu."

- "Müziği çok seviyor. Sürekli çalışıyor"

Irmak Akıncı'nın eğitmeniKatryna KlymenkodaIrmak'ın küçük yaşlardan itibaren müzikle iç içe bulunduğunu,annesi ve babasının sanatailgisinin büyük şans olduğunu kaydetti.

Irmak'ta büyük bir ışık olduğu için yarışmaya teşvik ettiklerini anlatanKlymenko, çok ve akademik çalışmanın önemine vurgu yaptı.

Yarışmalarda başarılı olabilmek için iyi bir altyapı gerektiğini vurgulayanKlymenko,"Sadece şarkılardan oluşmuyor. Bir sürü egzersiz vemüziğin teorisinden başlamak gerekir.Müzikle uğraşanlar,yeteneklerinin yanı sıraçalışmalı vedinlemeli." dedi.

Daha önce de derece alan öğrencilerinin olduğunu anlatan Klymenko, Irmak Akıncı'nın bir yıl gibi çok kısa sürede yarışmaya hazırlandığını dile getirerek, "Bazı çocuklar yıllarca hazırlanıyor. Irmak'laakademik çalışıyoruz.Müziği çok seviyor. Sürekli çalışıyor. Bu da onun meyvesi oldu." sözlerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.