Bakan Varank'ın sürpriz ziyareti

Bakan Varank'ın sürpriz ziyareti
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank; Kilis Organize Sanayi Bölgesi’nde nonwoven medikal kumaş üretimi yapan, Gaziantepli İş adamı Hasan Gürkan Bayram’a ait Baymed, Bayteks ve Baypoy tesislerinde incelemelerde bulundu.

AK Parti İl Kongresi için Kilis’e gelen Bakan Varank, pandemi döneminde yaptığı üretim hamlesiyle tüm Türkiye’nin takdirini kazanan Haskan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gürkan Bayram’ı, yenilikçi ürünleri ve devam eden yatırımlarından dolayı kutladı.



Bakan Varank, Hasan Gürkan Bayram ve ekibini Ankara’ya davet etti

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Adeta bir ilaç fabrikası gibi” dediği Bayteks üretim tesislerinde gördükleri ve aldığı bilgilerden sonra Hasan Gürkan Bayram ve ekibini Ankara’ya davet etti.

Bakan Varank; “Kilis gibi bir şehrimizde böyle orta yüksek teknoloji diyebileceğimiz üretimlerin olması bizi ziyadesiyle memnun ediyor”dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bayteks üretim tesisini gezdikten sonra yaptığı açıklamada; inovatif yatırımları ve çalışmaları ile hem de Kilis’te gördükleri karşısında memnuniyetini belirttti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, sözlerine şöyle devam etti:

“Hasan Bayram beyin Bayteks firması çok çeşitli sektörlerde faaliyet gösteriyor ama bunlardan en önemlilerinden bir tanesi nonwoven kumaş dediğimiz dokumasız kumaş. Biliyorsunuz bu kumaşlar salgın döneminde gerek tulum olsun gerek maske olsun bunların ana hammaddesi konumunda. Tabi burada firmamızdan bilgileri aldık arkamızda gördüğünüz makine bir yerli makine ve şu anda özellikle cerrahi örtülerle ilgili işlemi gerçekleştiriyor.

Daha öncede özellikle nonwoven sektöründe faaliyet gösteren farklı firmalarımızın fabrikalarını açmıştık. Türkiye bu alanlarda çok önemli bir potansiyele sahip, kapasitesi gerçekten yüksek. Hem bölgesinde hem de uluslararası arenada nonwoven kumaş sektöründe önemli bir oyuncu haline gelmiş halde. Bayteks firmamızda özellikle medikal tekstil dediğimiz ameliyathaneler gibi çok hassas üretim gerektiren alanlarda üretim yapıyor. Biraz önce üretim tesislerini gezdik adeta bir ilaç fabrikası gibi medikal tekstil üretimi gerçekleştiriliyor.

Tabi Kilis gibi bir şehrimizde böyle orta yüksek teknoloji diyebileceğimiz üretimlerin olması bizi ziyadesiyle memnun ediyor. İnşallah önümüzdeki dönemde Kilisimizde hem yatırımlara çıkacağız hem de yüksek teknolojilerin buraya gelmesi için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak elimizden gayreti göstereceğiz.”


Bayram: "Ülkemiz için üretmeye devam edeceğiz"...

Haskan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gürkan Bayram, ziyaretinden dolayı teşekkür ettiği Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a yapılan ve planlanan yardımlar hakkında bilgi vererek, “Ülkemiz için üretmeye devam edeceğiz.” dedi.



Bayram, sözlerini şöyle devam ettirdi:

“Üç nesildir üretimin içinde olan bir aile olarak sektördeki tecrübemiz, birikimimiz, yetişmiş insan kaynağımız, ihracat ve inovatif sürdürebilirlik bakış açımız sayesinde ülke ekonomisine katkı sağlamaktayız.

Teknik tekstil, medikal, geri dönüşüm, ambalaj, iplik ve halı gibi faaliyet gösterdiğimiz tüm alanlarda inovatif sürdürebilirlik bakış açımız sayesinde her zaman yapılmayanı yapma, sektörde ilk olma, fark yaratma çabası içindeyiz. İnovatif Sürdürülebilirlik çalışmalarımıza örnek olarak; Kilis yerleşkesinde yapımı devam eden BAYPOY, Dünyada %100 geri dönüşümden POY üretimi yapan ilk tesis olacak. Tesiste %100 geri dönüşümden elde edilecek olan 1.800 Ton/ay Poy hammaddesi, Bay İplik tesisinde terbiye edilerek polyester ipliğe dönüştürülecektir. Nihayetinde uluslararası piyasada ses getireceğine inandığımız %100 geri dönüşümden üretilmiş ilk Halı, Bay halı tarafından üretilmiş olacak.

İnovasyon ve dijital dönüşüm yatırımları ile üretimimizi sürdürürken özellikle TIT İnovasyon Merkezimizin yenilikçi çalışmaları, dünya çapında, benzersiz projeler üretmemize ve daha katma değerli projelere ve yapılamayanları yapmaya odaklanmamızı sağlıyor.

Tüm faaliyet alanlarımızda, öz kaynaklarımızla ve çok değer verdiğimiz insan kaynağımızdan aldığımız güçle üretiyoruz. Gelecekte de faaliyet gösterdiğimiz her alanda ülkemizin geleceğine ilham veren, benzersiz projeleri ile liderlik eden bir kurum olmak istiyoruz. Böylelikle enerji ile fark yaratan daha büyük projelere imza atarak, ülke kalkınmasına değerli katkılar sağlamaya devam edeceğiz.”

Haskan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gürkan Bayram ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yanı sıra, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kilis Valisi Recep Soytürk, Kilis Milletvekilleri Mustafa Hilmi Dülger, Ahmet Salih Dal, ve Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan katıldı.

HASKAN ŞİRKETLER GRUBU YATIRIM A.Ş. HAKKINDA

Grup, Kilis yerleşkesindeki yatırımlarına 2012 yılında başlamış olup; Bayteks İşletmesinde başlangıçta iki non woven (dokusuz yüzey kumaş) hattı ve 120 çalışan ile Kilis sanayisine katkı sağlamaya başlamıştır. Sürdürülebilirlik inovasyonunda liderlik vizyonu ile büyümesini sürdürmüş ve üretim kapasitesini, ürün portföyünü geliştirmeye devam etmiştir. Bugün itibari ile 300 çalışanla, 360ton/ay olarak başladığı kumaş üretim kapasitesini 2.000ton/ay kapasitesine taşımıştır. Devam eden yatırımlar sonrası üretim kapasitesi 1.000ton/ay SMMS, 1800ton/ay SB ve 200ton/ay MB üretim kapasitesi sağlanarak 3.000ton/ay non woven (dokusuz yüzey) kumaş üretimi, bu yatırımlar neticesinde 2023 yılında 2023 kişiye istihdam sağlanmasını hedeflemektedir.

2017 yılında başlattığı yeni yatırımlar ile medikal sektöründe Baymed tek kullanımlık cerrahi önlük, örtü ve set üretimine başlamıştır. Aylık/2.000.000 Adet steril önlük, 5.000.000 adet steril örtü, 250.000 adet cerrahi set üretim kapasitesi ile Kilis’te tek başına 300’ü kadın olmak üzere 400 çalışana istihdam sağlamıştır.

Haskan Grup Kilis Yerleşkesi, bugün itibari ile 64.902m2 lik araziye kurulmuş ve 700 kişiye istihdam sağlayan entegre bir tesis haline gelmiştir. Yapılacak Ek 8.000m2 tahsis ile üzerine kurulumu devam eden BAYPOY tesisinin devreye girmesiyle sağlanacak büyümede sadece Kilis yerleşkesinde 1.000 kişinin istihdam edilmesini hedeflemektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.