Ersin Arslan cinayeti daha! Hacze gelen avukata silahlı saldırı...

Ersin Arslan cinayeti daha! Hacze gelen avukata silahlı saldırı...
"İsimleri aynıydı, kaderleri de aynı oldu. Gaziantep'te Dr. Ersin Arslan, hastası tarafından kalbinden bıçaklanarak öldürülmüştü. "

Adaşı avukat Ersin Arslan'da haciz için gittiği ev sahibi tarafından tabancayla vurularak öldürüldü. Adalet bakanı Abdülhamit Gül, olayı kınadı. Gaziantep'te öldürülen Ersin Arslan'ın adı Devlet Hastanesi'ne verilmişti.

Y.Y., icra memurlarıyla birlikte hacze gelen Avukat Ersin Arslan'ı tabancayla vurarak öldürdü.

Olay, Gebze ilçesi Sultan Orhan Mahallesi 1113 Sokak'ta meydana geldi. Avukat Ersin Arslan ve icra memurları, haciz işlemleri için bir eve gitti. Memurlara haczi yaptırmak istemeyen ev sahibi Y.Y., belinden çıkardığı tabanca ile Avukat Ersin Arslan'a ateş etti. Arslan kanlar içinde yere yığılırken, ihbar üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Karın bölgesinden yaralandığı belirlenen Ersin Arslan, ambulans ile bir özel hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan Avukat Arslan, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Polis ekipleri, ev sahibi Y.Y.'yi olayda kullandığı tabanca ile birlikte gözaltına aldı.

Gaziantepli Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ise sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, olayı kınadı.

İŞTE O PAYLAŞIM

Abdulhamit GülAvukat Ersin Arslan’ın, haciz işlemi esnasında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini derin bir üzüntüyle öğrendim. Saldırıyı en güçlü şekilde kınıyorum. Ersin Arslan'a Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve tüm avukat meslektaşlarımıza başsağlığı dilerim.DR. ERSİN ARSLAN CİNAYETİ...

Gaziantep’teki Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde 2012 yılında meydana gelen olayda, hasta yakını 17 yaşındaki Murat Geceken, 30 yaşındaki Dr. Ersin Arslan'ı bıçakla göğsünden ve karnından yaralamış, durumu ağır olan Dr. Arslan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Murat Geceken’e verilen 24 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onandı.

Murat Geceken, 17 Nisan 2012 tarihinde 17 yaşındayken Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde tedavi gören 80 yaşındaki dedesinin ölümünden sorumlu tutuğu Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Ersin Arslan'ı göğsünden ve karnından bıçaklayarak öldürdü. Cinayetin ardından Geceken tutuklanırken, ölen Dr. Ersin Arslan'ın ismi ise görev yaptığı hastaneye verildi.

Hakkında 'kamu görevi nedeniyle bir kişiyi tasarlayarak öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Murat Geceken, geçen yıl Ocak ayında 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada 18 yaşından küçük olduğu için 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yerel mahkemenin kararı temyiz için gönderildiği Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi tarafından da onandı.

Yaşamını yitiren Doktor Ersin Arslan'ın yakınlarının avukatlığını yapan Metin Kınacılar, Yargıtay'ın onama kararının ardından yasal yolların bittiğini ve sanığın hapis cezasını çekeceğini belirterek, “Temyiz sonucunda Yargıtay kararı onadı. Buna göre Ersin Arslan'ın katili 24 yıl hapis cezası almış oldu. Bundan sonra yasal yollar bitmiş durumda ve sanık cezasını çekecektir” dedi.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.