Önce sağlık sonra üretim

Önce sağlık sonra üretim
Gaziantep Organize Sanayi Bölge Başkanı Cengiz Şimşek, korona sürecinde gündeme gelen Gaziantep’in ‘Önce sağlık, sonra üretim’ sloganı ile hareket ettiğini vurgulayarak, pozitif anlamda kazanımların önümüzde günlerde daha net görüleceği müjdesini verdi.

Gaziantep Organize Sanayi Bölge Başkanı Cengiz Şimşek, Corona virüs vakalarının artışı ve Organize sanayi bölgesiyle ilgili tüm gerçekleri Gazeteci Raci Dölek ve Levent Özkurt’a anlattı.


31 YILLIK TECRÜBE

Yaklaşık 31 yıldan bu yana sanayi bölgesinin kalbinde yer alan OSB Başkanı Cengiz Şimşek, Türkiye’nin en çok enerji tüketen, 180 bin çalışanı olan ve yaklaşık 1 milyon nüfusu barındıran Organize Sanayi Bölgesi’nin korona sürecinde aldığı tedbirler, ihracat ve üretime yönelik hazırlanan çalışmalar ve sanayicinin ortak sorunlarına aradıkları çözüm yollarını şöyle sıraladı.

SEÇİMLE GELEN BAŞKAN
“Ben başta sayın Valimiz olmak üzere sanayi odamızın, ticaret odamızın, sanayicilerimizin ortak katılımıyla oluşan listede nöbeti devraldık. Amacımız ve hedefimiz aynı, kesintisiz elektrik, doğalgaz, üretim ve istihdama katkı sağlamak.

ESNEK ÇALIŞMAYA AZ BAŞVURDUK
Organize sanayi olarak biz bize yeteriz kampanyasında müteşebbis kararı alarak 1 milyon bağışta bulunduk. 14 kuralı yerine getirdik, sosyal mesafe ve diğer kurallara korona sürecinde dikkat ettik. Ama bunun yanında üretimi durdurmadan ve işçinin sağlığını koruyarak hareket ettik. Esnek çalışma proğramına elimizden geldiği kadar az müracaat ettik, servislerde sayıyı düşürdük. Makarna, gıda, sağlık ve ambalaj ürünleri, un, temizlik ve hijyen üretimi yapan firmaların çalışması lazım. Yine Gaziantep bakıldığında Türkiye genelinde ortalamanın çok altında. Türkiye’de esnek çalışmaya en az başvuran illerden birisi biziz. Ama gıda sektörü, maske, dezenfekte ürünleri üreten firmalarımız var.

İŞÇİ 16 SAAT DIŞARIDA
Bir çalışan işçi 24 saatin 8 saatini fabrikada 16 saattini şehirde geçiriyor. Bir işçi fabrikada ortalama 450-500 metrekare alanda çalışıyor. Yani mesafe kuralı ve maske kesinlikle uygulanıyor. Ama bu vaka olmayacak anlamına gelmiyor. Siz ne kadar dikkat ederseniz edin bu virüs bir şekilde bulaşıyor. Biz önce tedbir alarak sonra üretim yapmak zorundayız.

KİŞİ BAŞI 700 METREKARE
Organize sanayi bölgemiz yaklaşık 60 milyon metrekarelik alana kuruldu. Bunun yüzde 60’ı kapalı olduğunda bu 40 milyon metrekare alan demektir. Yani işçi yan yana konfeksiyon gibi çalışmıyor.180 bin işçi üç vardiyada 60 bin kişi eder. 40 milyon metreyi 60 bine böldüğünüzde 700 metrekare ortalama alan eder. Yani biz işçimize önem veriyor bol alanda çalışmasını sağlıyoruz.

BİZ KARAR VERMİYORUZ

Bizim temel amacımız işçinin sağlığını korumak ve üretime yönlendirmek. Burada kontrol tamamen Sağlık Müdürlüğünde. Hangi fabrikada ne kadar test yapılacağına biz karar vermiyoruz. Sağlık Müdürlüğü yetkilileri karar veriyor. Yani bu koronayla mücadele sürecinde maskeyi, tulumu, içtiğimiz suyun şişesini üreten işletme kapalı olursa nasıl hareket edilecek. Tedbir alarak üretim devam ettiriliyor.

12 İLE DAHİL OLDUK
Covıd testi Cumhurbaşkanımızın kararnamesi sonucunda 12 veya 13 ilde olacaktı. Başta Adalet Bakanımız Sayın Abdülhamit Gül, Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca olmak üzere, Gaziantep Milletvekillerimiz, Valimiz Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’in ortak akılla hareketi ve desteği ile günlük 3 bine yakın test yapma imkanı sağlanacak. Sağlık Müdürlüğü kime ihtiyaç duyuyorsa orada test yapılacak. Yani çalışan herkese test yapılacak diye birşey yok. Biz OSB olarak burada insan sağlığını ön plana alarak üretimiSanayi Bakanımızın talimatı doğrultusunda sağlamak görevindeyiz”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.