GABDER’den “Silici” Operasyonuna tam destek!

GABDER’den “Silici” Operasyonuna tam destek!
GABDER’den “Silici” Operasyonuna tam destek!

Gaziantep Akaryakıt Bayileri Derneği’nden (GABDER) 50 ilde düzenlenen ve “Silici” adı verilen Cumhuriyet tarihinin en büyük “akaryakıta bağlı vergi kaçakçılığı” operasyonuna tam destek geldi. GABDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Necmi Alpay, “Bu operasyona katkı sağlayan devletimizin tüm kurum, kuruluş ve mensuplarına şükranlarımızı sunuyor, dernek olarak operasyona tam destek veriyoruz” dedi.

Gerçekleştirilen operasyonla özellikle sektöre dışarıdan giren, asıl işi akaryakıt olmayan, iş ve işlemleriyle sektörü kirleten ve kamuoyunda itibarını zedeleyerek kötü anılmasına neden olan kaçakçıların ipliğinin pazara çıkarıldığını belirten Alpay, “Yıllardır yerelde ve ülke genelinde bu işi namusu ve şerefiyle yapanların mücadelesi bu operasyonla kısmen sonuç verdi. Bu operasyonu, uzun bir zamandır devletimizin vergisini çalarak haksız kazanç elde eden, yatırım yapmadan, emek harcamadan, istihdam sağlamadan asalaklar gibi sektörden beslenen bu hırsız ve arsızların sektörden temizlenmesi ve sektörümüzün hak ettiği saygıyı yeniden kazanması açısından önemsiyor ve destekliyoruz” diye konuştu.

Alpay, akaryakıtta vergi kaçakçılığı sorununun yıllardır mağdur tarafı olan sektör temsilcileri açısından bu operasyonunun ülke ekonomisinin bu nedenle uğradığı zararın önlenmesine büyük bir katkı sağlayacak olması bakımından son derece önemli olduğunu belirtti. GABDER olarak, yıllardır sektördeki vergi kaçakçılığının engellenebilmesi için mücadele verdiklerini de dile getiren Alpay, şunları söyledi:

”Dağıtıcı kriterlerinin daha kurumsal ve sorumluluk taşıyan temimatlı bir yapıda belirlenmesini, bu sektörün devlet hazinesine en fazla katkı sağlayan sektörlerden biri olması nedeniyle bazı kuralların piyasaya giriş engeli olarak değerlendirilmemesini , yazarkasa ve otomasyon sistemlerinin denetiminde etkinliğin artırılması yanında bu sistemleri piyasaya tedarik eden kişi ve kuruluşların akredite edilerek yasal yükümlülüklerinin belirlenmesini ve piyasada çok yüksek oranlarda indirimlerle sürekli olarak yapılan maliyet altı akaryakıt satışlarının anlık denetimlerinin artırılmasını istiyoruz. Fatura ticaretine ve mali hafızaya müdahale içeren tüm yasadışı faaliyetleri engelleyecek vergisel düzenlemeler yanında özellikle sektörün bu sorunlarla karşılaşmasının ana nedeni olan %18 lik yüksek oranlı KDV nin % 8 çekilmesi ve yazar kasaya bilgi aktaracak araç bilgi modülünün bir an önce tüm araçlara monte edilmesinin çok kısa bir süre içinde hayata geçirilmesini beklediğimizi özellikle belirtmek istiyoruz. Bu yönde birçok defa raporlar hazırlayarak ilgili makamlar nezdinde girişimlerde bulunduk ve bulunmaya devam edeceğiz.

Bu çabalarımızın bu operasyonla kısmende sonuç vermesi sektör temsilcileri olarak bizleri ziyadesiyle mutlu ve memnun etti. Sektörümüzün en önemli sorunu olan vergi kaçakçılığına vurulmuş büyük bir darbe olarak düşündüğümüz Silici operasyonunu gerçekleştiren başta İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, silahlı kuvvetlerimiz olmak üzere devletimizin tüm mensuplarına şükranlarımızı sunuyor ve operasyona tam destek verdiğimizi belirtmek istiyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.