GAZİANTEP FK VAR’LIK İÇİNDE YOKLUK ÇEKİYOR

GAZİANTEP FK VAR’LIK İÇİNDE YOKLUK ÇEKİYOR
GAZİANTEP FK VAR’LIK İÇİNDE YOKLUK ÇEKİYOR

Yeni Malatyaspor deplasmanında VAR’ın büyük etki yaptığı maçta yine olan Gaziantep Futbol Kulübü’ne oldu. Kırmızı-Siyahlı takımın maçlarında şu ana kadar 38 kez VAR’a gidilirken Süper Lig’de en çok VAR’a takılan takım Gaziantep oldu. Malatyaspor karşılaşmasında da Gaziantep FK, VAR sayesinde iki önemli puan kaybetti.

VAR GAZİANTEP İÇİN VAR
Süper Lig’de geride kalan haftalarda en çok Gaziantep Futbol Kulübü’nün maçlarında VAR’a gidildi. Şu ana kadar Süper Lig’de Gaziantep maçlarında 38 kez hakemler VAR’a giderek pozisyonları inceledi. 240 kez VAR’a giden hakemler bu 240’ın 38’ini Gaziantep FK maçlarında VAR’a giderek gerçekleştirdi.

MALATYA’DA VAR ORTAYA ÇIKTI
Gaziantep Futbol Kulübü’nün Malatyaspor karşılaşmasında VAR hakeme Fırat Aydınus, orta hakem Mert Güzenge’den daha çok ön plana çıktı. Hakemlerin verdiği ve vermediği kararlar sonuca etki yaparken Gaziantep FK camiası ise adeta isyan etti. Gaziantep Futbol Kulübü’nün Malatyaspor karşılaşmasında iki önemli puan kaybettiği görüldü.

KULÜP YÖNETİMİ İSYAN ETTİ
Gaziantep Futbol Kulübü, Malatyaspor maçından sonra yaptığı yazılı açıklamada adeta isyan etti. “Anlamadığımız bir şeyler var” başlığı altında yapılan açıklamada, “Gaziantep Futbol Kulübümüzün, bugün Yeni Malatyaspor maçında karşılaştığı hakem ve VAR hataları tarihe kara bir leke olarak geçeceğine inanıyoruz. Karşılaşma boyunca maçın "genç" orta hakemi Mert Güzenge, tam dört defa "tecrübeli" VAR hakemi Fırat Aydınus tarafından pozisyonları izlemesi için çağırıldı. Karşılaşma 1-0 ilerlerken, oyuncumuz Miranda'ya topsuz alanda yapılan hareketin ardından oyuncumuzun göz kapağında açılma meydana geldi. Buna karşılık YAYINCI KURULUŞ, yeterince kameraları olmamasından dolayı bu pozisyonu farklı açılardan çekemediklerini belirtmişlerdir. Bu pozisyonda "genç" hakem Mert Güzenge pozisyonu göremediği gibi "tecrübeli" VAR hakemi Fırat Aydınus da herhangi bir uyarı da bulunmamıştır. Bu pozisyonun ardından Yeni Malatyaspor, korner atışı kullanmış ve sonrasında VAR uyarısıyla kazanılan penaltıyla skoru 1-1'e getirmiştir” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.