"Daha dikkatli olacağız"

"Daha dikkatli olacağız"
Gaziantep Kuaförler Odası Başkanı Mesut Alkava, esnafın sorunlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Esnafın 1 yıldan bu yana zorlu bir süreçten geçtiğini kaydeden Alkava, “. İşlerimiz yüzde 70 oranında düştü. Pandemi ile ilk kapanan işyerleri de biz olduk. Bu sebeple daha da dikkatli olacağız, müşterilerimizi uyaracağız, mesafe koyacağız” dedi.

Türkiye’de 2 Mart tarihi itibariyle Normalleşme Süreci başladı. Normalleşme Süreci ile birlikte orta riskli iller arasında yer alan Gaziantep’te işletmeler, kısıtlı olarak açıldı. Salgının başladığı ilk dönemde kapatılan meslek grupları arasında yer alan Kuaförlerin sorunlarına ilişkin Gaziantep Kuaförler Odası Başkanı Mesut Alkava, açıklamalarda bulundu.
ÇALIŞMA SAATLERİ DEĞİŞTİ
Gaziantep Kuaförler Odası Başkanı Mesut Alkava, “Gaziantep Kuaförler Odası olarak esnafımız adına elimizden gelen bütün çabayı sarf ediyoruz. Bu nedenle açıklanan genelgeyi değerlendiriyoruz. Bundan sonra sabah saat 7.00’da dükkanımızı açıyoruz, 20.00’da kapatıyoruz. Hafta sonu çalışmaya devam ediyoruz ve salı günü tatilimizi uyulamaya başlayacağız. Yeniden eski günlerimize döneceğiz. Meslektaşlarımızın gerekli hassasiyeti göstereceğine inancımız tam. Esnafımız pandemi sürecinde aldığı tedbirlerle Gaziantep’in diğer illere nazaran daha da hassas olduğunu göstermiş oldu. Pandemi sürecinde bütün esnafımızı dolaştık, inceledik. Hijyen kuralları konusunda eskiden nasılsa pandemi sürecinde de aynı hassasiyeti göstererek işimizin başına yeniden geçiyoruz. Biz sabah temizlik yapıp, ürünleri hijyenik hale getirip ondan sonra müşterilerimize hizmet etmeye başlarız.”
“KURALLARA UYULMALI”
“Üyelerimizin, esnaflarımızın avantajına kararlar alınması amacıyla Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız ile çok kez bir araya geldik, taleplerimizi ilettik. Valimiz ve Başkanımız, esnafın çok dikkatli olduğunu görerek çalışma saatlerimizin yeniden düzenlenmesine katkı sağladı. Meslektaşlarımızın gerçekten bu konulara dikkat ettiğini herkes gördü. Esnafımızdan salgına yakalanan olmadı, tedbirleri elden bırakmadık. Kovid’i, çıktığı günden bu yana savmaya gayret gösteriyoruz. Bütün vatandaşlarımız ve müşterilerimiz bilmelidir ki; salonlarımız kurallar noktasında çok hassastır. Bugün itibariyle yeni bir döneme giriyoruz. Umarız ki eski günlerimize kavuşuruz, herkes evine ekmek götürebilir. Bu süreci böyle atlattık, bundan sonraki süreç inşallah daha iyi olacak. Şu an korona virüs vaka tablosunda sınırda yer alıyoruz. Bu sebeple hepimizin maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyması gerekiyor.”
BİR YILDA 68 İŞLETME KAPANDI
“Esnafımıza yönelik yapılan desteklerde mümkün olduğu kadar belediyelerimizle birlikte ortak karar aldık. Odaya kayıtlı olan, vergisini ödeyen esnafımıza destekler tek tek dağıtıldı. Pandemi sürecinde odamıza kayıt noktasında üyelerimiz kapanmama konusunda rekor kırdı. Üyelerimizin pandemi sürecinde daha çok kayıt yaptırdığını gördük. Devletimizin verdiği destekten dolayı kayıtlar yenilendi. 1 yıl içerisinde 68 terk, 170’e yakın işe başlama mevcut.
Esnafımız yaklaşık 1 yıldır çok zorlu bir süreçten geçti. İşlerimiz yüzde 70 oranında düştü. Pandemi ile ilk kapanan işyerleri de biz olduk. Bu sebeple daha da dikkatli olacağız, müşterilerimizi uyaracağız, mesafe koyacağız. Elimizden gelen katkıyı sunup, süreci iyi değerlendireceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.