49, 50 Ve 52 Yaşında Emeklilik Müjdesi Geldi! EYT'de Son Durum Ne? Af Yasası Çıkarsa Kimler Emekli Olabilir?

49, 50 Ve 52 Yaşında Emeklilik Müjdesi Geldi! EYT'de Son Durum Ne? Af Yasası Çıkarsa Kimler Emekli Olabilir?
49, 50 Ve 52 Yaşında Emeklilik Müjdesi Geldi! EYT'de Son Durum Ne? Af Yasası Çıkarsa Kimler Emekli Olabilir?

EYT’de son durum ne? Yeni emeklilik sistemi ve EYT yasası çıkarsa kimleri kapsayacak? Çalışma hayatında aktif olarak yer alan vatandaşların pek çoğu emekli olacakları günü araştırıyorlar. İşte emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin açıklama yapılıyor mu?

EYT sorunu yaşayanvatandaşlar için ortak problem ise işe giriş tarihine vadedilen emeklilik sisteminden daha sonra sistemin değişmesi ve emeklilik şartlarının yaş şartına bağlanması oldu. Bu durum ortaya çıktığında yaş kişiye özel olarak hesaplanıyor ve emeklilik kriteri değişmeye başlıyor. Prim şartı ve çalışma günü şartını tamamlayan vatandaşlar kullanmıyor ve emekli olamıyorlar.

Hükümetten yeni adım beklenirken çıkması için gerekli çalışmalar yapılıyor mu? İşte detaylar SSK başlangıcı, askerlik borçlanması, doğum borçlanması ve doğum yılı ile emeklilik yöntemleri değişiyor. Doğum borçlanması gibi erken emeklilik sağlayan yöntemler değişiyor. EYT Son durum Nedir? Eyt son dakika gelişmeleri, 49 yaşında erken emeklilik yollarıhaberkervani.com haber sitesinde...

Yaş şartını yerine getiremeyenler için emekli olamayan yüz binlerce kişi bulunuyor. Daha önce Türkiye Cumhuriyeti Millet Meclisine 25 yaş altı ile 50 yaş üstü için teklif edilen düzenlemeye ilişkin açıklama yapmıştı. Emeklilik hakkı elde edemeyen EYT’lilerin iş bulmasını kolaylaştırabilecek ifadeleri yer almıştı. Yaşı bekleyen ve türüne doldurmuşlar bulamıyorlar. İşsizlik ödeneği de alamıyorlar. Bunlar için bir çözüm oluşturulmalı diye konuşulmuştu.

EYT Çıkarsa Kimler Emekli Olacak?

Emeklilikte yaşa takılan tüm vatandaşların ortak sorunu işe girişte vaat edilen emeklilik sisteminin daha sonra değiştirilmesi ve emekliliği sağlanamaması konusu oldu. 1999 yıl öncesinde işe giren vatandaşı etkileyen bu düzenleme de vatandaş bu sorunun çözüme ulaştırılmasını istiyor. SGK mevzuatına göre prim gün ve yaş şartının ikisinin tamamlamış olan vatandaşlar yaş şartının eski sisteme göre düzenlenmesini istiyorlar. Bu durumda her vatandaş kendi işe giriş tarihi üzerinden ve prim gün sayısına göre emekli olabilmeli deniyor. Vatandaşlara büyük bir sürpriz açıklandı.

AK Parti önceki gün TBMM’de görüştü. 25 yaş altı ve 50 yaş üstü için teklif edilen düzenlemeye yer verdi. Kesimin iş bulmasını kolaylaştıracak yöntem açıklandı. Yaşı bekleyen primi doldurmuş kişilerin işsizlik ödeneği alamaması ve işte bulamaması konusu görüşüldü. Bunlar için düzenleme talebi yapıldı. Bu görüşmenin sonucunda kazanılmış haklar korunarak mevcut sistemin eksiklikleri gilderilecek ve asgari ücret tespit komisyonunun yapısının demokratik ve daha fazla, daha katılımcı işçiler ile daha güçlü bir şekilde temsil edilecek bir yapıya kavuşturulması gerektiği konuşuldu. Geçtiğimiz sene masada olsaydık asgari ücret daha yüksek olabilirdi açıklamasıyla Arslan dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.