Milletvekili Nejat Koçer’in 18 Mart Mesajı

Milletvekili Nejat Koçer’in 18 Mart Mesajı
Milletvekili Nejat Koçer’in 18 Mart Mesajı

“Tarih sahnesinde varolduğu günden itibaren, üzerinde yaşadığı topraklara vatan diyen ve vatanını namus bilen Türk milleti, her türlü tehdite karşı onu canı pahasına savunmuştur.
Çanakkale, yapılan bu savunmaların içerisinde en muazzam, en şanlı zaferdir. Bağımsızlığı var olma nedeni sayan kahraman Türk ordusunun Çanakkale’de verdiği mücadelenin benzerine bir daha rastlanmamıştır.
Bir metrekareye 6 bin merminin düştüğü bu savaşta dili, kökeni birbirinden farklı onbinlerce vatansever, çelikten düşmana karşı etten duvar örmüş, Çanakkale’yi geçilmez kılmıştır. İnsan üstü bir kuvvetle 276 kiloluk top mermisini sırtında taşıyan Seyit Onbaşı gibi nice adsız kahramanın yedi düvele karşı kazandıkları zafer, tarihin seyrini değiştirmiştir.
Modern Türk Devletinin inşasında en önemli kilometre taşlarından biri olmuştur. Tarih şuuru gelecek inşası için son derece mühimdir ve bizlere düşen en büyük vazife kahranlık destanı ile bezeli tarihimizi iyi okuyup anlayarak gelecek nesillere aktarmaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıl dönümü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.