Lazer Epilasyon İle İstenmeyen Kıllara Son Verin

Lazer Epilasyon İle İstenmeyen Kıllara Son Verin

Lazer epilasyon cihazları çok etkili oldukları için, son yıllarda herkes için farklı çözümlere sahip cihazların bulunduğunu söyleyebiliriz. Bu cihazların birçok avantajı da beraberinde getirdiği biliniyor ve en zorlu kıllara dahi çözüm olan cihazlar sayesinde kıllardan hayatımızın sonuna kadar kurtulabiliyoruz. Üstelik bazı epilasyon cihazlarında kıl alma ile birlikte ciltte oluşan kırışıklık giderme ve akne izlerini alma gibi işlevlerde bulunuyor. Bu sayede cildinizde ciddi anlamda yenilenmiş olacak ve bu keyfi en güzel şekilde sürebileceksiniz. Tabii ki burada kılın ne şekilde alındığı da büyük önem taşıyor. Sonuçta bir daha çıkmasını istemeyeceğiniz için, kıl alma işleminde en doğru cihazın seçilmesi gerekiyor.

Dünya genelinde yaygın olan lazer epilasyon cihazlarında birçok farklı seçenekler bulunuyor. Böylelikle ten rengi ve kıl durumuna göre hangi lazerin tercih edileceği dahi belirlenebiliyor. Lazer ile tedavi yöntemleri 2008 yılından bugüne kadar devam ediyor ve teknolojilerini geliştirerek hayatımızın bir parçası olmaya da devam ediyor. Normal şartlarda insanların hormonları ani değişime uğramaz. Ama ilaç tüketimi nedeniyle hormon değişiklikleri olabilir ve bu da kılların yeniden çıkmasına neden olabilir. Hali hazırda bu gibi durumlarla karşı karşıyaysanız eğer, lazer epilasyon yaptırmayı geciktirebilirsiniz.

Lazer Epilasyon İle İstenmeyen Kıllara Son Verin

Lazer Epilasyon Yöntemleri

Dünyanın her yerinde en fazla tercih edilen yöntemlerin başında buz lazer (soprano ice), Alexandrite ve Nd YAG geliyor. Bunlar aslında yöntem değil, kullanılan cihazların markaları. Her markanın ise kendine göre özellikleri bulunuyor. Bu özellikler ele alındığı zaman, herkes için farklı çözümleri bulunan epilasyon türlerinin bulunduğunu görebiliyoruz.

Atış türleri, başlıkları, uygulama bölgeleri bu epilasyon türlerinin aralarında yarışmalarına neden oluyor. Tabii ki her çıkan yeni cihaz daha üst seviyelerde olduğu için, hali hazırda kullanılan makinelerin ise buna göre bakımlarının yapılması gerekiyor. Yani bakım yaptırmayan merkezlerde kullanılan cihazlar eski teknolojiye sahip olmasından dolayı, etkisi de daha az oluyor.

Dünya genelinde son yılların en etkili medikal teknolojilerinin başında lazer epilasyon cihazları, kıllardan tamamen kurtulmanızı sağlıyor olsa da her cihazın farklı amacının olduğunu da bilmelisiniz. Bu nedenle İstanbul lazer epilasyon fiyatları yerine ilk olarak güzellik uzmanları ile görüşerek size uygun cihazı tercih etmeniz gerekiyor. Ayrıca epilasyonun giderek daha yaygın bir hale geliyor olmasından dolayı, bu teknolojinin de gelişime açık olduğunu da bilmelisiniz. Kısacası ezberden iş yapmamalı ve doğru yöntemleri bulmalısınız.

Birkaç sene öncesine kadar güçsüz ve açık renkli tüylere epilasyon uygulamak oldukça güç olurken, artık bu durumun yeni nesil lazer epilasyonlar ile ortadan kalktığını da söyleyebiliriz. Epilasyon başarısının artması ile birlikte daha fazla kadında tercihlerini değiştiriyor ve bu sayede kıllardan sonuna kadar kurtuluyor. Günümüzde son teknoloji ile geliştirilen lazer epilasyon sayesinde birçok problem ortadan kalmış oldu. Vücudun neredeyse tüm bölgelerinde ki kılları uygun lazer epilasyon fiyatları ile aldırmak mümkün hale gelmiş durumda.

Size Uygun Epilasyonu Seçin

Lazer epilasyon işlemindeki en önemli detaylardan biri acı ve ağrı gibi durumların en aza indirgenmiş olmasıdır. Burada çok az acı verenler olduğu gibi, orta derece acı eşiği bulunan lazer epilasyon cihazlarının olduğunu da bilmelisiniz. Epilasyon cihazlarının en önemli özelliği ise seansların daha kısa sürmesi ve bir kere yapılacak işlem sayesinde kıllardan kurtulacak olmanızdır. Her cihazın seans saatleri farklı olup, seans sayısı da farklıdır. Yeni nesil lazer uygulamaları sayesinde, konforlu bir şekilde kıllardan kurtuluyorsunuz.

Lazer epilasyon yaptıranların en büyük şikayetleri sıcaklık ya da soğukluk olmaktadır. Ancak bunlar yanma hissi gibi değildir. Yani çok hassas cilde sahip olanlar hafif bir his yaşayabilir. İşte bu lazer uygulamalarında bunlar minimize edildiği için, sadece 5-6 seansta kıllardan kurtulacağınızı düşünürseniz eğer, bir kere tercih etmek hayatınızda büyük değişimleri de beraberinde getireceğiniz sinyalini verecektir. Çünkü ilk seansta dahi farkı gözle görmeye başlayacaksınız. Bu yüzden de lazer epilasyonun keyfini her anlamda sürecek ve vücudunuzdaki kıllardan bir ömür boyu kurtulmuş olacaksınız.

Şunu bilmelisiniz ki her türlü lazer epilasyon işlemi, cihaz fark etmeksizin uzman kişiler tarafından yapılmalıdır. Uygulama yapılan bölgenin ve çevre dokularının zarar görmemesi için kullanılan başlıklar ve hatta jellerde büyük önem taşımaktadır. Ayrıca en başta belirttiğimiz gibi kıl kökünüze uygun lazer epilasyon yöntemini tercih etmeniz gerekiyor. Bu da önceden yapılan testler ile ortaya çıkıyor ve sizde bunlar arasından seçim yaparak, uygun lazer epilasyon fiyatları ile artık kılları hayatınızdan çıkarıyorsunuz. Kıl kökünüzün yumuşak ya da sert olsa durumlarında farklı epilasyon yöntemleri ile birkaç seans sonrasında kökler de işlem yapılmaya başlandığını da bilmelisiniz.

Lazer Epilasyon Kimlere Yapılır?

İlk olarak bu konuda hamileler hangi lazer epilasyonu kullanılıyorsa kullanılsın, herhangi bir ışıkla yapılan bütün epilasyon yöntemlerinin uygun olmadığını söyleyelim. Hamilelik öncesi epilasyon yaptırabilir sonra hamile kalabilirsiniz. Ya da hamilelik sonrasında, yani emzirme döneminde doktorunuzun tavsiyelerine göre de yaptırabilirsiniz. Eğer emzirme döneminde de yaptıramıyorsanız, o zaman bu döneminde bitmesini bekleyeceksiniz.

Hamilelerden sonra ise kronik rahatsızlıkları olanların doktorlarına başvurmaları gerekiyor. Böbreklerinde sorun olanlar, diyabet hastası olanlar, nefes alma sorunu bulunanlar ya da her hangi bir hastalığa sahipseniz kendinize güvene almalısınız. Çünkü lazer ışınları derinin altına temas ettiği için, hasta olanlarda farklı sıkıntıları beraberinde getirebilir.

Lazer tedavinin en önemli avantajı, uygulama yapılan kişilerde kesinlikle herhangi bir acı veya ağrı duyma oranını en aza indiriyor olmasıdır. Bu tüm kadınlar için geçerli bir durum olmakla birlikte, sadece yasal şartları yerine getirenlerin lazer epilasyon yaptırmaları gerekmektedir. Ailelerinin kontrolünde 16 yaşında kıl gelişimini tamamlamış bireylerin de lazer epilasyon yaptırmaları uygundur.

Kaç Seansta Kıllardan Kurtulurum?

En çok merak edilen soruların başında kaç seansta tüylerden kurtulmak mümkündür sorusu geliyor. Lazer epilasyon yöntemi ne kadar etkili olursa olsun vücutta bulunan kılların gelişim evreleri değişkenlik gösterebilir. Hormon bozuklukları da olabilir. Yani kalıcı bir çözüm için tek bir seans hiçbir şekilde yeterli değildir. İstenmeyen tüyler için en konforlu ve rahat yöntem olarak karşımıza çıkan lazer epilasyonlar, kıl gelişimi tamamlamış tüm bireyler tarafından tercih edilebilir. Tabii ki tüm bunları öğrenmek için ilk olarak güzellik uzmanları ile görüşmeniz gerekiyor.

Lazer cihazları tarafından kullanılan tüy alma işlemi, cihazların başlık, dalga boyları, ışın miktarları ve ayrıca ne kadarlık alana işlem yaptığına göre değişim göstermektedir. Kıl köklerinin yok edilmesiyle, yeni kıl oluşumu önlemek için de seanslar devam edebiliyor. Ancak tüm bunların bitiminden sonra sadece ufak kıl çıkmalarına karşın ufak seanslara katılarak o kısımları da temizleyebilirsiniz. Üstelik bu uygulama sayesinde ciltte leke ya da yanık izleri de kalmıyor.

Lazer epilasyon cihazları kalın kıllar kadar ince tüylerde de etkilidir. Kademeli işlem yapıldığı için gönül rahatlığı ile tercih ederek kıllardan sonsuza kadar kurtulmanız da kaçınılmaz olacaktır. Lazer ışınları yüksek enerji kullanarak kıl köklerini tahrip etmektedir. Böylelikle tüm vücut lazer epilasyon sayesinde en iyi sonuçları alıyor ve kılların tamamından da kurtulmuş oluyor.

Lazer Epilasyon İle Kıllara Son

Lazer epilasyonlar, günümüzde kadınlar tarafından tercih edildiği gibi erkekler tarafından da tercih edilen yöntemdir. Vücudumuzun bazı bölgelerinde çıkan kıllardan, tüylerden tamamen kurtulmak bu yöntemlerle mümkün olmakla birlikte, bazı dikkat edilmesi gereken olaylarda bulunuyor. Uygulama sonrasında güneş ışıklarından uzak durmak, fazla soğuk ve sıcak suya maruz kalmamak, krem vb. kozmetik ürünleri kullanmamak gerekiyor.

Bu hususta, ağda, jilet gibi yöntemlerin geçici çözümler olduğunu da bilmelisiniz. Yani birkaç gün bunlardan uzak durmak size hiçbir şey kaybettirmez ama lazer epilasyon ile kalıcı çözümlere sahip olarak kıllardan sonuna kadar kurtulabilirsiniz. Bu yöntemde seçtiğiniz epilasyon türüne göre vücudumuza bazı ışınlar verilir. Lazer ışığı dediğimiz bu ışınlar, uygulanacak bölgeye saniyelik atışlar yaparlar. Bu sayede kıl kökleri tahrip edilerek kılların yeniden çıkması engellenir. Belirli bir süre yani seans sonrasında cılız bir şekilde çıksa da bunlar dökülür ve işlemin olumlu olduğu da böylelikle kanıtlanmış olur.

Geçmiş dönemlerde de lazer epilasyon teknolojisine sahip cihazlar bulunuyordu. Ancak bu cihazlar güçsüz ve zayıf tüylerin kalıcı bir şekilde gideremiyordu. Bugün etkin bir şekilde tüm bunlardan kurtulmanız da kaçınılmaz olacak ve artık uygulama öncesinde güçsüz tüyler vücutta jilet ile kesilerek güçlendirilerek epilasyon ile ortadan kaldırılacak duruma gelmiş durumda.

Yaz İçin Lazer Epilasyon Zamanı

Lazer epilasyon sayesinde güçsüz tüylerden bile kolayca kurtulabilmek mümkün olurken lazer epilasyon fiyatları ele alındığında sağladıkları ile size güzel bir gelecek sağladığını ve bunun da oldukça uygun olduğunu da söyleyebiliriz. Kalın ve ince tüyler fark etmeden vücudun her bölgesinden kılları arındırmak yani gidermek artık daha kolay bir hale gelmiş olacak. Lazer epilasyon cihazlarının sahip olduğu teknolojilerle birlikte kılları kesin olarak yok etme şansına sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Üstelik bunu 4 mevsim tüm cilt türlerine ve kıllarına göre de yapabiliyorsunuz. Yüzdeki dar alanlarda dahi en iyi şekilde uygulama yapılması başlıklar ile mümkün olmasından dolayı, kaş arası, kulak içi ve burun içi gibi alanlara da epilasyon yaptırabilirsiniz. Her iş olduğu gibi bu lazer de uzman kişilerin olduğunu bilmeniz gerekiyor. Bazı merkezlerde lazer adı altında IPL tekniğiyle epilasyon yapılmaktadır. Bu yöntem de kıl köklerini sadece uyutmaktadır. Kısacası belirli bir süre sonra kıllar yeniden gür bir şekilde çıkmaktadır.

Ancak gerçek bir lazer epilasyon ile her mevsim güvenli işlem yaptırabilirsiniz. Lazer epilasyon uygulaması yaptıracağınız merkezin bakımı yapılmış cihazları kullandığından emin olmalısınız. Eğer yapılan lazer yöntemi doğru bile olsa aletlerin bakımlarının yapılmamış olması performanslarını düşürecektir. Bu nedenle cihazda büyük önem taşımaktadır. Bu alanda en iyisi olan güzellik merkezlerini tercih etmeniz ve fikir almanız sizin açınızdan oldukça önemli olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.